Mol ziet water bij Pérez aan de lippen staan: 'Dan heeft Verstappen hem niet eens nodig' Formule 1
Formule 1

Mol ziet water bij Pérez aan de lippen staan: 'Dan heeft Verstappen hem niet eens nodig'

Mol ziet water bij Pérez aan de lippen staan: 'Dan heeft Verstappen hem niet eens nodig'

Er zijn tegenwoordig vier teams die vooraan mee kunnen strijden, wat normaal gesproken inhoudt dat de eerste acht plekken vergeven zijn. Toch lagen er in een regenachtig Canada genoeg kansen voor de middenveldteams. Alpine scoorde met beide coureurs, Daniel Ricciardo pakte voor het eerst punten op zondag, en ook Aston Martin had de beste score van het seizoen. Deze teams en coureurs mochten hun bedankje voor de gekregen kansen naar Ferrari en Sergio Pérez sturen.

Pérez viel op zaterdag al in Q1 af, terwijl Q2 het eindstation vormde voor beide Ferrari-coureurs. Op zondag verging het het drietal niet veel beter: Pérez spinde en crashte; Carlos Sainz spinde en crashte; Charles Leclerc was tegen die tijd al uitgevallen met een motorprobleem. De Monegask startte al met minder vermogen, verloor een halve seconde op het rechte stuk, en zag zijn problemen alsmaar erger worden. Na een flinke reset werd Leclerc weer op pad gestuurd met slicks op een natte baan.

Charles 'Jan Lul' Leclerc

Presentator Rob Kamphues geeft in het Race Café van Ziggo Sport aan dat hij er niks van snapt dat Ferrari al vroeg in de race harde banden onder de auto van Leclerc legt. 'Ik wel', zegt Olav Mol. 'Hij zegt: ik rij hier voor Jan Lul, laat het me maar proberen. Dan komt hij erachter dat het helemaal niet werkt, maar ik houd er wel van. Je kan door blijven modderen, maar je kan ook iets raars proberen: die korte voorspelde bui kan misschien minder worden, en dan zit je misschien beter. Als je het niet probeert, weet je het nooit. Hij reed daar sowieso al voor Jan Joker. Hij wist het al met dat motorprobleem: Ja, we hebben een motorprobleem, geef maar vol gas. We gaan niet zeggen wat voor probleem we hebben', zo herhaalt Moil de woorden van het team.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Mol ziet water bij Pérez aan de lippen staan: 'Dan heeft Verstappen hem niet eens nodig'
Filevorming in Monaco met Leclerc als locomotief.

Leclerc voelde de bui letterlijk en figuurlijk al hangen toen hij al aan het begin van de race vermogen miste. 'Als je vijf tienden mist ergens, doe je niet meer mee. Het veld zit zó dicht bij elkaar, en daarom is het zo jammer dat er nieuwe reglementen komen. Je moet proberen langer dezelfde regels hebben. Dan zal alles bij elkaar schuiven, dat zie je nu ook gebeuren', merkt Mol op. Leclerc eindigde in de eerste acht Grands Prix van het seizoen telkens in de top vier, maar pakte nu dus een nulscore.

'We zeiden pas geleden nog dat Max na zeven wedstrijden een vrij kleine voorsprong heeft', weet Mol nog. 'Maar nu heeft Leclerc ook zijn nulresultaatje, en dan wordt het weer rechtgetrokken. Red Bull verdubbelt de voorsprong bij de constructeurs, en dan heeft hij Pérez niet eens nodig, omdat Ferrari niks doet. Hij verdubbelt het gewoon, want het verschil was eerst 24 punten. Het water staat Pérez aan de lippen.' Verstappen breidde zijn voorsprong tot 56 punten uit, terwijl Red Bull nu 49 punten voor Ferrari staat.

'Denk na, Lewis!'

Mol besteedde ook aandacht aan Mercedes, waar Lewis Hamilton moeite lijkt te hebben met zijn nieuwe rol in het team dat hij gaat verlaten. 'Hij heeft in Monaco al geroepen: ik weet dat het allemaal goed gaat, maar als de kwalificatie komt, weet ik dat ik het niet ga halen ten opzichte van George. Hier zal hij door die call ook het gevoel hebben dat ze hem in ieder geval niet verdedigen', zegt Mol over het feit dat Mercedes beide coureurs met elkaar liet vechten, waardoor Russell de podiumplek van Hamilton nog kon afpakken. 'Dan denk ik: denk even na Lewis. Als je aan het begin van het seizoen zegt dat je weggaat, is dit logisch. Ze hadden het nog erger kunnen maken door te zeggen: switch positions.'

Waar het tussen Ferrari en Sainz nog vrij rustig lijkt te zijn, is het tussen Mercedes en Hamilton onrustiger. Mol kaart met een statistiek over de 104-voudig polesitter aan hoe moeizaam zijn seizoen verloopt. 'Hij is dit jaar nog niet in de top zes gestart. Er gaat nog veel meer gebeuren in dat huwelijk', voorspelt de commentator. 'Hamilton hoeft zijn team niet meer te verdedigen voor zijn gevoel.'

Ben je in het buitenland en wil je live het EK kijken? Verbind met een NL-server door middel van een VPN.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws