Latifi mist zelfvertrouwen in Williams-bolide: 'Ik voel het overal' Formule 1
Formule 1

Latifi mist zelfvertrouwen in Williams-bolide: 'Ik voel het overal'

Latifi mist zelfvertrouwen in Williams-bolide: 'Ik voel het overal'

Nicholas Latifi voelt zich nog altijd niet goed in de auto van Williams. De coureur heeft op het moment een lastig jaar naast teamgenoot Alexander Albon, die al een punt heeft weten te scoren bij zijn nieuwe team. Latifi kende in de eerste races veel crashes en hij wist niet hoger te eindigen dan de zestiende plek. In Imola zat hij een tijd lang dicht achter zijn teamgenoot, maar toch ging het mis voor de Williams-rijder.

'We zaten dicht bij elkaar tijdens de eerste stint', stelt Latifi bij Autosport.com. 'Ik dacht dat ik voor hem de pits uit zou komen, maar hij was nergens te bekennen.' De Canadees kwam een stuk later dan Albon de pits in om over te gaan op de slicks. Het bleek een strategische fout te zijn. 'De baan was duidelijk droog genoeg, maar ik had gewoon niet genoeg zelfvertrouwen in de auto. Ik wilde niet de eerste zijn die over zou stappen op de slicks.'

Latifi mist juiste gevoel in de auto

De seizoensstart heeft al voor meerdere problemen gezorgd bij Latifi. De coureur erkent dan ook zijn meerdere in teamgenoot Albon. 'Sinds het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië heb ik geen goed gevoel in de auto. Als je de auto onder je niet vertrouwt dan kan dat voor gevaarlijke situaties zorgen. De auto kan je dan heel erg verrassen, je kan incidenten hebben en je durft niet meer volgas te gaan. Ik voel het overal. Albon voelt zich comfortabeler in de auto.'

Latifi voelt ook dat de auto niet helemaal meewerkt. 'We weten dat de balans in de auto niet goed is, maar daar kan Albon beter mee omgaan. Dat komt ook weer neer op zelfvertrouwen. Het ligt niet aan mijn rijstijl of te laat remmen.' Hij weet dan ook waar hij aan moet werken de komende tijd. 'Als je geen zelfvertrouwen hebt in de auto dan kan je ook niet aan de technische aspecten werken. Dus ik moet eerst aan mijn zelfvertrouwen werken en dan pas aan de rest', concludeert de Williams-rijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws