Vettel wil af van DRS, Riccardo blijft groot voorstander na race in Imola Formule 1
Formule 1

Vettel wil af van DRS, Riccardo blijft groot voorstander na race in Imola

Vettel wil af van DRS, Riccardo blijft groot voorstander na race in Imola

Op het moment kent de Formule 1 voor- en tegenstanders van het gebruik van DRS. Sebastian Vettel zou graag willen zien dat er reglementen komen waardoor het gebruik van het hulpmiddel niet meer nodig is. De Aston Martin-rijder ziet dat coureurs nu alleen maar kunnen inhalen door middel van DRS en dat moet volgens hem niet meer mogelijk zijn. Daniel Ricciardo is dan weer wel een groot voorstander van DRS.

Door de nieuwe reglementen moeten auto's elkaar beter kunnen volgen. Er werd zelfs gedacht aan het schrappen van DRS. 'We kunnen elkaar beter volgen, maar we zijn nu nog meer afhankelijk van DRS dan in het verleden', wordt Vettel geciteerd door Motorsport.com. 'Het zal interessant zijn om wat minder DRS te hebben. Ik ben heel erg voorzichtig als het aankomt op DRS, want het werd ingezet als hulpmiddel, maar nu lijkt het de enige manier te zijn waarop je mensen kan passeren.'

DRS is nog een relatief jong concept in de Formule 1. Wel ziet de viervoudig wereldkampioen dat mensen al spelletjes spelen bij een DRS-zone. 'In een ideale wereld is er een reglement waarbij we elkaar goed kunnen volgen en dat we zonder DRS kunnen inhalen. Het concept bestaat pas tien jaar. Inhalen zou moeite moeten kosten en niet bepaald worden door de zone waarin je rijdt. In Jeddah zagen we de leiders (Max Verstappen en Charles Leclerc, red.) afremmen voor de DRS-streep. Dat moeten we niet willen', aldus Vettel.

Ricciardo en Albon blijven voorstander

Naast tegenstanders zijn er ook voorstanders van het gebruik van DRS. Ricciardo had zelf heel veel moeite met inhalen tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna. 'Begrijp me niet verkeerd, de auto's kunnen inderdaad beter volgen en we merkten al enkele verbeteringen in Imola, zegt de McLaren-coureur bij RaceFans. 'Maar werd er iemand ingehaald zonder de hulp van DRS? We hebben het nog steeds nodig. Sommige coureurs zijn tegen het gebruik van DRS, maar ik ben nog steeds groot voorstander.'

'We kunnen echt wel beter volgen, maat het effect van de slipstream is een stuk minder', vervolgt Ricciardo. 'We hebben DRS nodig om het voordeel op het rechte stuk te accentueren.' Alexander Albon ziet dat het ook aan de natuur van de baan in Imola ligt. Het circuit telt immers maar één DRS-zone. 'Deze auto's zijn beter voor het racen, maar het circuit in Imola is heel erg lastig. Misschien moet er een tweede DRS-zone komen voor de laatste twee bochten. Al is het niet geweldig om alleen maar inhaalacties te zien door DRS', besluit de Williams-rijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws