Leclerc dankbaar voor zijn team: 'Als coureur kun je zo'n stap niet maken' Formule 1
Formule 1

Leclerc dankbaar voor zijn team: 'Als coureur kun je zo'n stap niet maken'

Leclerc dankbaar voor zijn team: 'Als coureur kun je zo'n stap niet maken'

Charles Leclerc denkt dat de stijgende lijn bij Ferrari vooral door de rest van zijn team komt. De coureur wist dankzij de progressie bij de Scuderia dit jaar zelfs voor het eerst zijn thuisrace te winnen, maar de Monegask denkt niet dat dat enkel en alleen door zijn eigen verbeterde rijkunsten kwam. Leclerc waarschuwt wel dat Ferrari nu niet te veel naar de andere teams moet gaan kijken.

Hoewel de Grand Prix van Canada bijna letterlijk in het water viel voor Ferrari, is het 2024-seizoen in het algemeen wel succesvol gebleken voor de Scuderia. Zowel Leclerc als teamgenoot Carlos Sainz heeft al een raceoverwinning gepakt, en Ferrari staat slechts 49 punten achter op Red Bull Racing in het constructeurskampioenschap. Het is een grote stap vooruit voor het Italiaanse team in vergelijking met 2023, toen Sainz pas in Singapore voor de enige overwinning van het jaar kon zorgen. Volgens Leclerc is de progressie bij zijn renstal vooral aan het team zelf te danken.

'Ik denk dat je als coureur van seizoen tot seizoen altijd beter wordt. Als je echter kijkt naar de stap die we hebben gemaakt, dan is dat veel meer te danken aan het team en de auto, want als coureur kun je zo'n stap niet maken', zegt Leclerc tegenover de internationale media. De Monegask wist dankzij deze stap zelfs voor het eerst zijn thuisrace te winnen.

Twee van de voornaamste problemen van Ferrari in 2023 waren het kiezen van de juiste racestrategie en de bandenslijtage, en de Scuderia lijkt op die vlakken inderdaad verbeteringen te hebben doorgevoerd. Leclerc benadrukt zelf dat de belangrijkste verbetering is dat de SF-24 een stuk makkelijker te besturen is in vergelijking met de voorgangers. Hierdoor heeft hij ook meer vertrouwen. 'Ik denk dat we de afgelopen zeven tot acht maanden de problemen met de auto snel en goed hebben aangepakt en daarom zijn wij het team dat zich in deze periode het meest heeft verbeterd', aldus de zesvoudig Grand Prix-winnaar.

Focus op Ferrari

Dankzij de aanhoudend stijgende lijn bij Ferrari, komt ook vanzelf weer de hoop op een titelgevecht tussen het Italiaanse team en Red Bull. Volgens Leclerc is het echter belangrijk dat Ferrari zich op zichzelf blijft richten. 'We moeten ons dus op onszelf blijven richten, niet naar anderen kijken en blijven pushen om elk detail te optimaliseren', legt Leclerc uit. 'Maar het grootste verschil tussen vorig jaar en dit jaar is absoluut dat de auto veel beter bestuurbaar en sneller is en dat je als coureur gewoon voortdurend verbeteringen moet doorvoeren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws