Leclerc heeft verklaring voor matige kwalificatie: 'Hebben ons niet goed voorbereid' Formule 1
Formule 1

Leclerc heeft verklaring voor matige kwalificatie: 'Hebben ons niet goed voorbereid'

Leclerc heeft verklaring voor matige kwalificatie: 'Hebben ons niet goed voorbereid'

Charles Leclerc schrikt van het gat tussen hem en Max Verstappen op dit moment. De Nederlander was de Monegask ruim voor, en een verklaring daarvoor heeft Leclerc ook niet. Met het oog op het kampioenschap is dat een zorgwekkende constatering voor de Ferrari-coureur, die nog een hoop punten moet goedmaken op zijn rivaal om kans te maken op de wereldtitel.

'Er is nog wel wat potentie', begint Leclerc hoopvol na afloop van zijn tegenvallende kwalificatie bij Sky Sports. 'We hebben ons dit keer namelijk niet zo goed voorbereid als we normaal doen. Maar als je de achterstand op Verstappen ziet, is dat toch wel zorgwekkend. Ze zijn extreem snel en dat is al zo sinds het begin van het weekend. We kunnen niet goed verklaren waarom.'

'Red Bull heeft dit weekend iets gevonden'

Er is nog veel werk aan de winkel voor Ferrari. 'We gaan ons best doen, maar het lijkt erop dat ze (Red Bull, red.) dit weekend iets gevonden hebben', aldus Leclerc. 'Het was waarschijnlijk niet zo gepland om mij op de softs weg te sturen, maar we zullen het bespreken en kijken wat er fout ging.' Verstappen verslaan was bijna onmogelijk, denkt Leclerc. 'Er is niets dat we anders hadden kunnen doen. Onze wagen was niet op zijn niveau.'

Toch heeft Leclerc nog vertrouwen in de race. 'Qua racetempo lijkt het alsof onze beide wagens veel dichter bij elkaar staan, dat was op de vrijdag ook het geval. Laten we afwachten, want met zo'n gat als in de kwalificatie zal het vreemd zijn om te zien of we in de race even dicht bij elkaar staan. We zullen ons best doen om een goede eerste stint neer te zetten en hopelijk kunnen we dan naar voren rijden', besluit Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws