Leclerc is het eens met Verstappen: 'Ik denk er niet aan' Formule 1
Formule 1

Leclerc is het eens met Verstappen: 'Ik denk er niet aan'

Leclerc is het eens met Verstappen: 'Ik denk er niet aan'

Charles Leclerc heeft gewaarschuwd dat Ferrari niet moet toestaan dat de toegenomen schijnwerpers op het team extra druk veroorzaken. Het team leidt beide Formule 1-kampioenschappen met een behoorlijke marge en dat zorgt voor de nodige aandacht, volgens de Monegask bij Motorsport.com.

Afgelopen weekend pakte Leclerc zijn tweede zege van het seizoen. Zijn naaste rivaal Max Verstappen viel voor de tweede keer uit in de Red Bull. Daarmee vergrootte de Ferrari-coureur zijn marge naar 34 punten op George Russell en Verstappen staat op 46 punten. In het constructeurskampioenschap gaat Ferrari aan de leiding met een voorsprong van 39 punten op Mercedes, terwijl Red Bull nog eens 10 punten achterstand heeft opgelopen.

Leclerc sluit zich aan bij Verstappen

Hoewel het nog erg vroeg in het seizoen is met nog 20 Grands Prix te gaan, heeft Ferrari's opleving veel opwinding veroorzaakt in Italië onder de tifosi en de media. Bovendien wordt de volgende race verreden in het Italiaanse Imola. Ondanks de voorspoed heeft Leclerc gewaarschuwd dat het team uit Maranello zich niet te veel moet laten meeslepen door de hype. De Monegask zegt dat zijn team 'niet moet overdrijven' in een poging om de eerste constructeurstitel sinds 2008 in de wacht te slepen.

Toen Leclerc werd gevraagd naar de opwinding in Italië voor het weekend van Imola, zei hij: 'Oh ja, ik kan het me voorstellen, maar ik wil er nog niet te veel aan denken omdat het nog erg vroeg in het seizoen is. Uiteraard is het goed om aan de leiding van het kampioenschap te staan. Vierendertig punten is altijd goed om te pakken, waar je ook bent op de kalender, maar ik wil me nu nog niet te veel focussen op het kampioenschap.' De Ferrari-coureur sluit zich daarmee aan bij de woorden van Verstappen na de race in Australië. De Nederlander zei zich niet op het kampioenschap te willen concentreren, hoewel hij daarvoor een andere reden had dan Leclerc.

Leclerc kijkt uit naar Imola

Uitkijkend naar het Grand Prix-weekend in Italië zegt Leclerc: 'Italië zal ongelooflijk zijn, maar we moeten het raceweekend net zo benaderen als we de eerste drie weekenden hebben gedaan. Ik denk dat het extreem belangrijk is om onszelf geen extra druk op te leggen en niet te veel dingen proberen te doen. We werken als team sinds het begin van het seizoen ontzettend goed en we moeten gewoon ons werk blijven doen, net zoals we in de eerste drie weekenden hebben gedaan.'

Leclerc heeft het voordeel dat hij al ervaring heeft met het werken onder de druk van de tifosi. Hij won namelijk de Italiaanse Grand Prix van 2019 op Monza. Destijds werd hij de hele race opgejaagd door Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. 'Italië is voor ons altijd ongelooflijk, dus ik kan niet wachten om daar te zijn. Ook al zullen de tribunes er daar heel anders uitzien - er zal waarschijnlijk wat meer rood zijn - we proberen ons gewoon op onze taak te concentreren en niet te veel na te denken over waar we staan in het kampioenschap', aldus de Monegask.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws