'Leclerc kan een grootheid worden als het gaat om kwalificeren' Formule 1
Formule 1

'Leclerc kan een grootheid worden als het gaat om kwalificeren'

'Leclerc kan een grootheid worden als het gaat om kwalificeren'

Charles Leclerc heeft de potentie om een van de beste coureurs ooit te worden, als het gaat om kwalificeren. Dat zegt The Race journalist Edd Straw. De aanvankelijke teleurstelling van Leclerc na het behalen van poleposition voor de Grand Prix van Monaco was verrassend. Op het moment dat de rode vlaggen uitkwamen, was Leclerc bezig aan een geweldige ronde. In plaats daarvan moest Leclerc terugvallen op zijn eerste run, een ronde die hij alleen maar als 'goed' beschreef.

Dat zegt veel over Leclerc's meedogenloze streven naar perfecte rondes, een kenmerk dat betekent dat hij op een traject zou kunnen zitten, dat hem tot een van de beste kwalificaties rijder aller tijden van de Formule 1 zal maken, schrijft Straw in zijn column voor The Race. De poleposition van de Monegask in zijn thuisland, was de veertiende in zijn carrière. Leclerc heeft in 2022 vier pole-positions van de zeven ingenomen. Dat komt natuurlijk deels door hoe sterk de Ferrari in het bijzonder over één ronde is. Maar waar het om gaat, is de manier waarop Leclerc het heeft aangepakt.

De kwaliteiten van Leclerc

Hij heeft een fenomenale gevoeligheid en gevoel voor de beschikbare grip. Jenson Button, één van de beste Formule 1-coureurs in gemengde natte/droge omstandigheden die er ooit is geweest, vatte de waarde van deze kwaliteit tien jaar geleden perfect samen: 'Als mensen zien dat het regent, zijn ze meteen bang dat er geen grip meer is. Het gaat erom de auto te voelen in plaats van alleen naar de regen te kijken, te zien dat het nat is en te denken dat je vroeg moet remmen en stabiel door de bochten moet zijn.'

Keer op keer hebben we Leclerc zien uitblinken in kwalificatieronden wanneer de achterbanden oververhit raken en je niet weet hoeveel grip er is. De fascinerende vraag is of Leclerc zo zal blijven gedurende zijn hele Formule 1-carrière, die gemakkelijk nog tien tot vijftien jaar kan duren. Wat er ook gebeurt, voorlopig hebben we het geluk om een ​​coureur te zien die absoluut bij de beste coureurs hoort, en constant uitstekende prestaties levert op zaterdag. Of dat hem tot een van de beste coureurs in kwalificaties van de Formule 1 zal maken - of zelfs de beste - is onmogelijk in te schatten, maar het maakt het zeker een voorrecht om naar Leclerc te kijken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws