Vasseur blij met Bottas: 'Hij is een leider en een teamspeler' Formule 1
Formule 1

Vasseur blij met Bottas: 'Hij is een leider en een teamspeler'

Vasseur blij met Bottas: 'Hij is een leider en een teamspeler'

Valtteri Bottas bloeit dit seizoen. Jarenlang stond hij in de schaduw van Lewis Hamilton. Hoewel hij een titelwaardige auto had bij Mercedes, kon hij niet voorbij zijn dominante teamgenoot komen. Bottas stapte voor het seizoen 2022 over naar Alfa Romeo, en laat in een nieuwe rol volledig nieuwe kwaliteiten zien. De Fin toont zijn leiderschapskwaliteiten bij Alfa Romeo, en verzamelde al veertig punten in zeven races.

Teambaas Frédéric Vasseur is blij met Bottas. De toegevoegde waarde die de Fin het team brengt, zit vooral buiten de auto, volgens de Fransman. 'Het is een feit dat hij altijd aan het team denkt en niet aan zichzelf. Hij probeert altijd het beste te halen uit de mensen die in de fabriek werken', wordt Vasseur geciteerd door Speedweek.

De Fransman vervolgt: 'Elke keer dat hij in de simulator komt, brengt hij twee uur langer door in de fabriek, afdeling voor afdeling. Hij probeert de jongens te motiveren. We zijn een kleiner team dan de anderen omdat we waarschijnlijk minder mensen hebben dan teams als Alpine of Williams. We hebben het beste van iedereen nodig. Valtteri en zijn teamgenoot Zhou Guanyu doen fantastisch werk.'

Vasseur niet verrasst over Bottas

Hij is niet verrast door de 'nieuwe' Bottas. Vasseur kent de Fin al vijftien jaar en beiden hebben in het verleden samengewerkt. 'Ik wil geen vergelijkingen maken met Mercedes omdat ze zeven jaar op rij wereldkampioen zijn geweest. Maar hij werd altijd overschaduwd door Hamilton en ik was ervan overtuigd dat wanneer hij de leider was, hij een heel andere man zou zijn', zei Vasseur.

Bottas motiveert

'Bottas speelt een belangrijke rol in het motiveren van het gehele team. Als hij komt, gaat hij het podium op en praat de Fin met iedereen. Het is heel moeilijk om dat in rondetijden te meten, maar het is cruciaal. We moeten responsiever en efficiënter zijn dan de andere teams omdat we kleiner zijn. Voor mij is dit een toegevoegde waarde van groot belang', aldus de Alfa Romeo-teambaas.

Het resultaat blijkt op de baan door de goede resultaten, wat er dan weer voor zorgt dat de Alfa Romeo vaker op tv te zien is. Volgens Vasseur trekt dit nieuwe sponsoren aan, waardoor het team meer budget krijgt dat kan helpen bij de ontwikkeling van het in Zwitserland gevestigde raceteam.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws