Ex Ferrari-coureur Berger: 'Kritiek op Ferrari is te hard' Formule 1
Formule 1

Ex Ferrari-coureur Berger: 'Kritiek op Ferrari is te hard'

Ex Ferrari-coureur Berger: 'Kritiek op Ferrari is te hard'

Ferrari kreeg onlangs stevige kritiek te verduren voor de strategische fouten in Monaco, vooral in hun thuisland Italië. Ferrari wilde de pitstop van Sergio Pérez counteren, en besloot Charles Leclerc naar binnen te halen. Doordat de Mexicaan sneller ging dan Ferrari had verwacht, kwam Leclerc achter Pérez terecht. Ook bij de tweede pitstop ging het mis. Ferrari haalde Sainz naar binnen, en ook de Monegask werd naar binnen gehaald. Het gevolg was een gefrustreerde Leclerc die moest wachten op zijn pitstop. Voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger neemt het op voor Mattia Binotto.

Ex-Ferrari-coureur Gerhard Berger vindt dat de kritiek te ver gaat. 'Ferrari krijgt te veel kritiek op de tactische fouten van vorige week zondag', zo wordt de Oostenrijker geciteerd door Speedweek. 'We moeten Binotto echt feliciteren met de sterke auto die hij op de baan heeft gezet, want dat hadden we een paar maanden geleden niet verwacht', vervolgde de huidige DTM-baas. Over het algemeen herstelde Ferrari zich en had het de betere auto in Monaco. 'Tweede en vierde plaatsen zijn geen ramp', vond de Oostenrijker.

Wereldkampioen Max Verstappen leidt het wereldkampioenschap met 125 punten, zijn voorsprong op Leclerc is negen punten en vijftien punten op teamgenoot Sergio Pérez. Leclerc's teamgenoot Sainz heeft momenteel 83 punten, en staat dus op een aardige achterstand. Toch denkt Berger dat de Spanjaard niet kansloos is in de strijd om het wereldkampioenschap: 'Na zeven races droomt Sainz nog steeds van het WK, en terecht. Hij staat niet ver van de top, je moet hem niet onderschatten.'

Media en Leclerc hard voor Ferrari

De kritiek van de Italiaanse kranten was vernietigend. 'Ferrari, absolute schande! Leclerc domineert de race, maar de fouten van het team gooide roet in het eten. Ferrari geeft de zege aan Red Bull', schreef Tuttosport na de race in Monaco. De Corriere della Sera zei: 'Chaos en onzekerheid heersen bij Ferrari, daarmee kun je gemakkelijk een wereldkampioenschap verliezen. Een competitieve auto is niet genoeg, je moet hem kunnen gebruiken. Leclerc reageerde terecht boos op de fouten die een team als Ferrari onwaardig zijn.' Leclerc gaf na de Grand Prix van Monaco aan dat hij de genomen beslissingen van zijn team niet snapte, zoals eerder te lezen was bij F1Maximaal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws