RB begint met twee Japanners in Japan, Ricciardo stapt later in Formule 1
Formule 1

RB begint met twee Japanners in Japan, Ricciardo stapt later in

RB begint met twee Japanners in Japan, Ricciardo stapt later in

Al sinds de eerste race doen er geruchten de ronde dat Daniel Ricciardo wel eens hetzelfde kan overkomen als Nyck de Vries. De Australiër kent geen goede seizoenstart bij Visa Cash App RB en ziet zijn stoeltje in Japan al overgenomen worden door een ander, al is dit maar voor één vrije training.

RB begint het raceweekend in Japan met twee Japanse coureurs achter het stuur. Ayumu Iwasa gaat tijdens de eerste vrije training in zijn thuisland de wagen van Daniel Ricciardo besturen. Iwasa zal daar één van de twee verplichte rookieplekken innemen. Zelf kijk hij er enorm naar uit. ‘Ik ben erg blij om mee te mogen doen in een officiële Formule 1-sessie in mijn thuisland’, zegt hij. ‘En ik heb er zin in de eerste stap te zetten naar het realiseren van mijn droom: races winnen en wereldkampioen worden in de Formule 1’, aldus Iwasa.

Iwasa reed al in test in Abu Dhabi

De Japanner maakte zijn testdebuut vorig jaar in Abu Dhabi tijdens de testdagen voor jonge coureurs, in de bolide van het toenmalige AlphaTauri. Teambaas Mekies zag hem indruk maken op Yas Marina en sindsdien is de jonge coureur ook aan de slag gegaan in de simulator om het team op die manier te helpen. ‘Hij deed het geweldig in Abu Dhabi vorig jaar toen hij voor het eerst voor ons reed’, vertelt de Fransman aan Motorsport.com. ‘Sindsdien heeft hij belangrijk werk gedaan in onze simulator, inclusief live race-ondersteuning.’

De teambaas ziet dat essentieel is dat Iwasa ook echt het circuit op gaat. ‘Deze ervaring is belangrijk voor zijn ontwikkeling als coureur en is ook nuttig voor het werk dat hij voor ons doet in de simulator’, benadrukt hij. Naast Iwasa staan bij het team ook Liam Lawson en Formule 2-coureur Isack Hadjar in de rij om een stoeltje te bemachtigen.

Oscar Piastri voorbeeld van het nut van rookie-sessies

Peter Bayer, CEO van het team, ziet ook dat het zeer nuttig is voor jonge coureurs om ervaring op te doen op de baan. ‘Oscar Piastri is het beste voorbeeld’, is hij van mening. ‘Hij reed ik weet niet hoeveel mijl voor Alpine, maar toen hij in de Formule 1 kwam, snapte hij de auto direct.’ Hij hoopt dat het bij zijn team een soortgelijk effect zal hebben. ‘We hebben een groot programma opgezet voor Liam, Isack en mogelijk Iwasa en we willen ze zo vaak laten rijden als we kunnen’, geeft hij aan.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws