Leclerc maakt zich geen zorgen om Sainz: 'Ik weet zeker dat teambazen met hem spreken' Formule 1
Formule 1

Leclerc maakt zich geen zorgen om Sainz: 'Ik weet zeker dat teambazen met hem spreken'

Leclerc maakt zich geen zorgen om Sainz: 'Ik weet zeker dat teambazen met hem spreken'

Charles Leclerc en Lando Norris maakten gisteren korte metten met het idee dat Carlos Sainz ondergewaardeerd zou zijn. Volgens de twee coureurs weten de mensen in de paddock heel goed wat de Spanjaard waard is. ‘Ik denk dat iedereen de waarde van Carlos kent’, zei Leclerc na de race in de persconferentie.

Begin dit jaar werd bekend dat Ferrari het contract van Sainz niet gaat verlengen, ondanks dat hij de enige coureur was die vorig jaar zonder een Red Bull Racing-bolide een race wist te winnen. Met zijn overwinning in Melbourne, is Sainz voorlopig weer de enige die naast Max Verstappen een race wist te winnen. In de persconferentie na de race werd aan de nummers twee en drie van de Grand Prix van Australië gevraagd of ze vinden dat hun collega onderschat wordt. ‘Hij is een van de meest gewaardeerde coureurs in de paddock’, reageert Leclerc heel duidelijk.

De Monegask spreekt vol lof over zijn teamgenoot. ‘Hij was extreem sterk elke keer dat hij in een Formule 1-auto zat, dus ik denk niet dat hij onderschat wordt’, geeft hij aan. ‘Daarom heb ik ook vaak gezegd dat ik me geen zorgen maak om zijn toekomst’, verwijst hij naar het feit dat Sainz nog geen stoeltje heeft voor 2025. ‘Hij zegt het niet maar ik weet zeker dat veel teambazen met hem spreken.’ Aan de animo vanuit de andere teams zal het dus niet liggen. 'Ik weet zeker dat hij veel kansen zal krijgen en hij moet gewoon de beste keuze voor zijn carrière maken’, concludeert Leclerc.

Norris ziet dat de juiste mensen de waarde van Sainz zien

Norris, die tijdens zijn twee eerste jaren in de Formule 1 de teamgenoot was van Sainz bij McLaren, sluit zich aan bij de Ferrari-coureur. ‘Ik denk dat Charles het heel goed zegt. Er is geen reden om te denken dat hij onderschat wordt’, meent de Brit. ‘De mensen die hem kennen, weten wat hij allemaal kan, weten hoeveel moeite hij doet, wat zijn aanpak is en hoe toegewijd hij één van de besten te worden.’ Norris is van mening dat Bahrein en Australië daarvan getuigen. ‘Precies dat heeft hij vandaag en de afgelopen weken laten zien.’

Het feit dat de Spanjaard überhaupt weer reed in Melbourne is ook een teken van zijn toewijding, aldus McLaren-coureur. ‘Er zijn vast veel coureurs die niet zo hard hun best zouden hebben gedaan en niet zo veel tijd en moeite zouden hebben gestopt in het herstellen en terugkeren in de auto’, prijst hij het harde werk van de man uit Madrid. ‘Als je met hem hebt gewerkt, weet je wat hij kan’, benadrukt Norris de woorden van Leclerc. ‘En als dingen klikken, klikken ze heel goed. En hij presteert zoals hij dit weekend deed en eigenlijk het hele jaar.’ Als je het aan de Brit vraagt, is Sainz nu misschien nog wel beter dan in 2023. ‘Hij heeft laten zien dat hij een stap verder is ten opzichte van vorig jaar. Het is dom hem niet op waarde te schatten’, sluit Norris af.

Sainz sluit zich aan bij zijn 'favoriete teamgenoten'

‘Ik denk dat ik maar moet instemmen met mijn favoriete teamgenoten’, zegt de Spanjaard zelf. ‘Dit zijn aardige woorden, maar ik ben het met ze eens. Ik denk dat de mensen die mij kennen, in hetzelfde team zaten of met me gewerkt hebben mijn waarde kennen’, geeft hij eerlijk toe. ‘Ik voel me niet onderschat door mensen die deze sport kennen. En wat betreft de mensen die misschien niet zo’n inzicht hebben en weinig over de sport weten, als zij mijn waarde niet zien, vind ik dat prima. Dat boeit me eerlijk gezegd niet’, zegt Sainz. ‘Maar mensen die de sport kennen, mijn teamgenoten en de mensen die mijn data, werkwijze en snelheid zien, boeien me wel’, verklaart de Ferrari-coureur. ‘En door hen voel ik me niet onderschat.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws