Leclerc over historische auto's: 'Ik ga er nu wel meer over nadenken' Formule 1
Formule 1

Leclerc over historische auto's: 'Ik ga er nu wel meer over nadenken'

Leclerc over historische auto's: 'Ik ga er nu wel meer over nadenken'

Ferrari-ster Charles Leclerc heeft aangegeven voortaan meer te gaan nadenken over de risico's die hij neemt. De Monegask kreeg pas de kans om in een Ferrari uit 1979 van Gilles Villeneuve, en in een auto uit 1974 van Niki Lauda te rijden. Bij de Monaco Grand Prix Historique reed Leclerc de Ferrari 312B3 van Lauda de vangrail in. Nu hij in een titelstrijd is verwikkeld gaat hij beter nadenken voordat hij in een historische auto stapt.

'Ik kon niet remmen. Ik ben de controle kwijt! Ik remde, het pedaal werkte niet en het pedaal viel op de grond', zo was Leclerc te horen op de boordradio. De Monegask over zijn crash met de voormalig Ferrari-auto van Lauda: 'De remmen waren ineens weg, ik kon het spinnen niet voorkomen. Natuurlijk was de auto gecontroleerd voordat hij werd gebruikt, maar het bleek dat een schroef op de remblokken defect was. Dat soort dingen kun je niet voorkomen', werd de Ferrari-coureur geciteerd door Speedweek.

De huidige nummer twee van het wereldkampioenschap gaat verder: 'Ik ben in een titelgevecht, en om eerlijk te zijn, zal ik twee keer nadenken voordat ik weer in een historische auto stap. Ik beschouw het als een eer om te kunnen rijden in historische auto's, en ben ook benieuwd naar zo'n ervaring. Maar ik moet goed nadenken hoeveel risico ik kan nemen. Ik had gewoon een beetje pech in Monaco.'

Leclerc heeft ook altijd pech in Monaco

Later twitterde Leclerc over zijn incident met de vangrail: 'Toen je dacht dat je alle pech van de wereld al had in Monaco, verlies je de remmen in de Rascasse-bocht met een van de meest iconische historische Ferrari Formule 1-auto’s.' Begin mei probeerde Leclerc ook een Ferrari uit 1979 van de legendarische Canadees Gilles Villeneuve in Fiorano uit. 'Ik trapte niet echt op het gas omdat de banden niet meewerkten. Ik werd er emotioneel van dat ze mij kozen om met deze auto te rijden', zei Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws