Update II | FIA verscherpt regels omtrent sieraden: overtreding levert straf op Formule 1
Formule 1

Update II | FIA verscherpt regels omtrent sieraden: overtreding levert straf op

Update II | FIA verscherpt regels omtrent sieraden: overtreding levert straf op

Lewis Hamilton is niet van plan om zich te houden aan de reglementen die wedstrijdleider Niels Wittich afgelopen weekend aangestipt heeft. De FIA wil dat coureurs hun piercings uitdoen voordat ze in de cockpit stappen, maar de Mercedes-coureur weigert dit te doen. Bij sommige piercings is hij namelijk überhaupt niet in staat om ze te verwijderen.

'Ik ben niet van plan om ze te verwijderen. Ik vind dat er persoonlijke zaken zijn (die persoonlijk moeten blijven, red.). Je moet kunnen zijn wie je bent', aldus Hamilton, die principieel tegen de wijzigingen is die de FIA door wil voeren in 2022. Eerder kwam er ook al bericht vanuit Australië dat het motorsportorgaan wil controleren of coureurs brandwerend ondergoed dragen.

Hamilton kan piercings niet verwijderen

Mocht Hamilton wel bereid zijn mee te werken, dan is het voor sommige piercings die hij heeft fysiek onmogelijk om ze te verwijderen. Zodoende is het voor hem hoe dan ook geen optie om zonder piercings in de cockpit te stappen: 'Sommige juwelen kan ik niet uitdoen. Deze in mijn rechteroor, bijvoorbeeld, zit helemaal vast.'

'Ik zou die er af moeten laten slijpen, of zoiets. Die laat ik dus zitten', concludeert hij bij RaceFans. Wat hij kan verwijderen zal hij vermoedelijk in de nabije toekomst verwijderen wanneer hij in de Mercedes stapt. Wel geeft hij dus aan sowieso de instructies van de wedstrijdleiding niet volledig op te volgen.

Poll

Moet Hamilton gewoon met piercings kunnen racen?

Update 14.10u (12/04) | Wolff steunt Hamilton: 'Is dit echt zo'n belangrijk onderwerp?'

Toto Wolff begrijpt niet waarom wedstrijdleider Niels Wittich een probleem maakt van de piercings die onder andere Lewis Hamilton draagt. Volgens de Mercedes-teambaas heeft de nieuwe wedstrijdleider belangrijkere dingen om op te focussen. 'Is dit echt het belangrijkste gevecht voor hem?', vraagt Wolff zich af bij Formel1.de. Toch krijgt de wedstrijdleider direct bijval van de Oostenrijker. 'Als dit ons grootste kritiekpunt op hem is dit jaar, dan kan ik er wel mee leven.'

Update II 8.50u (06/05) | FIA verscherpt regels omtrent sieraden: overtreding levert straf op

De FIA heeft een nieuwe stap gezet in de handhaving van enkele regels. Eerder werd al duidelijk dat het bestuursorgaan wilde gaan reguleren als het aankwam op het brandwerende ondergoed en het feit dat coureurs geen sieraden mochten dragen wanneer ze in de auto stappen. De rijders in de Formule 1 riskeren nu een straf als ze geen brandwerendondergoed aan hebben en wanneer ze sieraden dragen.

Dat heeft Niels Wittich, de wedstrijdleider van de Formule 1, duidelijk gemaakt aan de coureurs, stelt RaceFans. Voorafgaand aan de races moeten de teams al duidelijk maken dat hun auto aan de technische reglementen voldoet. De teams moeten nu ook voorafgaand aan de Grands Prix aangeven dat hun coureurs geen sieraden dragen en de juiste kleding aanhebben. Als een team de technische keuring niet doorstaat dan is de inschrijving illegaal. In de praktijk zal dit hoogstwaarschijnlijk leiden tot een boete of een gridstraf.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws