Pérez kijkt uit naar GP Miami: 'Misschien wel de beste sfeer ooit in F1' Formule 1
Formule 1

Pérez kijkt uit naar GP Miami: 'Misschien wel de beste sfeer ooit in F1'

Pérez kijkt uit naar GP Miami: 'Misschien wel de beste sfeer ooit in F1'

Sergio Pérez verwacht een uitzinnige sfeer tijdens de inaugurele Grand Prix van Miami. Aankomend weekend zullen ongeveer 240.000 fans door de poorten van het gloednieuwe stratencircuit lopen om te kijken naar de eerste race in de Verenigde Staten van dit seizoen. De populariteit van de Formule 1 viert op het moment hoogtij en daar dankt Pérez Drive to Survive voor.

Vorig seizoen kregen de Formule 1-coureurs te maken met een uitstekende sfeer op het Circuit of the Americas. De coureur van Red Bull Racing verwacht opnieuw een prachtig weekend in Amerika. 'De sfeer zal echt ongekend zijn', zegt Pérez tegenover Forbes. 'We krijgen misschien wel met de beste sfeer in de geschiedenis van de sport te maken. In de Formule 1 geniet iedereen van het weekend. Als we in Europa racen dan zijn de evenementen toch een beetje anders.'

De afgelopen decennia was de relatie tussen de Formule 1 en de Verenigde Staten gecompliceerd. Dankzij Netflix heeft Amerika de koningsklasse van de autosport weer omarmd. 'De populariteit die de sport momenteel geniet is geweldig. Drive to Survive heeft heel veel betekend voor onze sport. We hebben een fantastisch product dat wij kunnen verkopen aan de wereld. Iedereen realiseert zich nu hoe goed deze sport is.'

De ultieme droom van Pérez

Toch zal de sfeer niet het allerbelangrijkste zijn voor Pérez. De Mexicaan wil natuurlijk weer een goede prestatie neerzetten. 'Ik wil elk weekend winnen. Als je nu ook kijkt naar het gat tussen Max (Verstappen, red.) en ik, dan kan je zien dat deze heel erg klein is. Het laat mijn aanpassingsvermogen zien en ik werk heel goed samen met het team.' Hiermee hoopt Pérez zijn ultieme droom waar te maken. 'Ik wil natuurlijk de allergrootste trofee in de Formule 1 winnen. Daar leef ik voor', aldus de Red Bull-rijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws