Leclerc: 'We moeten niet te veel naar Mercedes en Red Bull kijken' Formule 1
Formule 1

Leclerc: 'We moeten niet te veel naar Mercedes en Red Bull kijken'

Leclerc: 'We moeten niet te veel naar Mercedes en Red Bull kijken'

Charles Leclerc is niet van plan om veel op de concurrentie te letten en wil ook niet dat zijn team dat doet. Dat laat hij weten in gesprek met de Nederlandse tak van Motorsport.com. Met oog op het vergroten van de al ruime voorsprong in het kampioenschap wil de Ferrari-coureur dat zijn team vasthoudt aan de huidige aanpak en zich niet laat afleiden door Red Bull Racing en Mercedes.

Dat er nu op Ferrari gejaagd wordt in plaats van andersom, moet niet een reden zijn om van aanpak te veranderen: 'De afgelopen twee jaren konden we ons niet echt focussen op anderen. We vielen van 2019 naar 2020 zo ver terug dat we enkel wilden terugkeren aan de top. Door op onszelf te focussen hebben we meer progressie geboekt dan door naar de anderen te kijken', aldus Leclerc, die aangeeft diezelfde aanpak te willen behouden.

Leclerc gelooft dat er enkel één manier is om die aanpak te behouden: 'We moeten niet te veel naar Mercedes en Red Bull kijken, maar ons concentreren op ons eigen werk. Dit is de afgelopen jaren onze kracht geweest, om onze zwakke plekken te identificeren en snel te verhelpen. Dat moeten we dit jaar ook doen.' Als dat gebeurt, komen de resultaten volgens de 24-jarige vanzelf.

'Lastig om te voorspellen of wij of Red Bull de overhand heeft'

Nu is het voor Leclerc en Ferrari tijd om vooruit te blikken op hun thuisrace. De Monegask weet nog niet zo goed wat hij van het weekend kan verwachten: 'We hebben over het algemeen een behoorlijk sterke auto. Terugkijkend op de eerste drie races, hadden we verwacht op sommige circuits langzamer te zijn dan we in praktijk waren. We verwachten dat Imola wat beter bij onze auto past, maar het zou me niet verbazen als het plotseling andersom is en we minder sterk zijn dan verwacht.'

Leclerc wil dan ook niet te vroeg juichen. Hij geeft aan dat het van belang is om voorzichtig te blijven met concrete voorspellingen: 'Het zit dicht bij elkaar, waardoor het lastig is om te voorspellen of wij of Red Bull de overhand heeft. En dan hangt er nog regen in de lucht. In die omstandigheden hebben wij het in het verleden ook vaak lastig gehad.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws