Liveblog F1 08.20u | Red Bull niet in beroep ondanks dubbele straf voor Verstappen Formule 1
Formule 1

Liveblog F1 08.20u | Red Bull niet in beroep ondanks dubbele straf voor Verstappen

Liveblog F1 08.20u | Red Bull niet in beroep ondanks dubbele straf voor Verstappen

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Saoedi-Arabië weten te winnen na een discutabele race tegen directe concurrent Max Verstappen. Daarvoor kwamen vier virtual safety cars, twee rode vlaggen en een safety car aan te pas. Verstappen kreeg tijdens de race al een tijdstraf van vijf seconden toegewezen en verloor zijn eerste plek in de race aan Hamilton.

Tijdens de race werd duidelijk dat er nog gekeken gaat worden naar Verstappen en Hamilton na afloop van de race. Waarover dit precies ging, was niet meteen duidelijk. Maar al snel na afloop van de race werd bekend dat de stewards zowel de Nederlander als de Brit wil spreken over het rem-incident tijdens de race, waar Hamilton achterop Verstappen reed. Zelf is de Red Bull-coureur duidelijk niet blij met hoe de race is verlopen: 'Er worden te veel straffen uitgedeeld', aldus Verstappen.

Hamilton moet oppassen voor reprimande

Of de wedstrijdleiding van plan is om straffen uit te delen valt niet te voorspellen. In dit liveblog houden we u op de hoogte over de laatste ontwikkelingen naar aanleiding van de race in Jeddah. Daarbij moet wel worden vermeld dat de kans nihil is dat Verstappen een overwinning krijgt toegeschreven. Mocht Hamilton nog een reprimande krijgen, dan zal dat gevolgen hebben voor de race in Abu Dhabi.

LIVE: Verstappen en Hamilton naar stewards voor rem-incident

Voor app-gebruikers, klik op deze link voor het liveblog.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws