Loopt Ferrari risico met komst van Hamilton? 'Misschien blijer met kalme duo dat ze nu hebben' Formule 1
Formule 1

Loopt Ferrari risico met komst van Hamilton? 'Misschien blijer met kalme duo dat ze nu hebben'

Loopt Ferrari risico met komst van Hamilton? 'Misschien blijer met kalme duo dat ze nu hebben'

Sky Sports-analist Martin Brundle vraagt zich af of Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur wel voor de volle honderd procent enthousiasme op kan brengen over de overstap van Lewis Hamilton naar de Italiaanse renstal. Volgens Brundle beschikt Ferrari met het huidige rijdersduo namelijk over een bepaalde kalmte die het team mogelijk kan verliezen als Hamilton officieel de overstap maakt.

Het seizoen van 2024 was nog niet eens van start gegaan toen het eerste verrassende nieuwtje over 2025 aan het licht kwam. Hamilton kondigde aan dat hij vanaf 2025 voor het team van Ferrari zou gaan rijden, en met dat nieuws wist hij vriend en vijand te verrassen. Er is al een hoop gezegd over de overstap, maar volgens Brundle was er toch nog één punt dat menig kenner toch over het hoofd leek te zien. Volgens de analist is de kans namelijk groot dat de komst van Hamilton ook de nodige chaos met zich mee zal brengen.

Is Vasseur honderd procent enthousiast over komst Hamilton?

Brundle lichtte bij Sky Sports F1 namelijk toe dat Ferrari momenteel een stabiel team lijkt te zijn. Coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz, waarvan de laatstgenoemde plaats zal moeten maken voor Hamilton, hebben zowel op als buiten de baan een goede band met elkaar, waardoor er bij de Italiaanse renstal alle tijd is om te focussen op verbetering van prestaties. ‘Als ik soms hoor hoe Vasseur over de komst van Hamilton praat, vraag ik me toch af of hij wel honderd procent tevreden is over de verstoring die het met zich mee zal brengen.’

Brundle weet ook dat Vasseur groot fan is van Hamilton en dat de beide heren het onderling prima kunnen vinden, maar de Fransman heeft momenteel ook een goed rijdersduo ter beschikking. ‘Vasseur zal waarschijnlijk echt wel blij zijn,’ denkt Brundle, ‘maar ik denk dat een deel van hem toch blijer zou zijn met dat kalme duo dat hij nu heeft. Met de komst van Hamilton komen twee van de grootste namen in de geschiedenis van de Formule 1 samen om te kijken of er iets goeds uit voort kan komen, en als media kunnen we niet anders dan daar waardering voor opbrengen.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws