Magnussen mist vergeleken met vorig jaar stukje vertrouwen in Haas-bolide van 2023 Formule 1
Formule 1

Magnussen mist vergeleken met vorig jaar stukje vertrouwen in Haas-bolide van 2023

Magnussen mist vergeleken met vorig jaar stukje vertrouwen in Haas-bolide van 2023

Kevin Magnussen geeft toe dat hij zich dit seizoen nog niet helemaal vertrouwd voelt in de VF-23 van Haas. De Deen pakte nog punten in Saoedi-Arabië, maar staat achter kersverse teamgenoot Nico Hülkenberg in het kampioenschap. De Duitser lijkt het ook een stuk fijner te vinden in zijn auto en dat is iets dat Magnussen nog niet heeft.

De dertigjarige stelt desgevraagd door RaceFans dat hij zich dit jaar nog niet zo comfortabel voelt in de VF-23 vergeleken met de auto van vorig jaar. 'Ik denk dat we het probleem hebben achterhaald voor de kwalificatie en de race, of alle drie de weekenden die we tot nu toe hebben gehad, maar we zijn niet op de juiste plek begonnen met de afstelling.'

Juist daardoor mist Magnussen nu een stukje vertrouwen. 'Want als je in de eerste vrije training vanaf het begin vrij dicht bij wat je gaat rijden in de kwalificatie komt, rijd je veel ronden met die auto en die balans en kun je je rijstijl daar omheen optimaliseren. En het is nooit optimaal om de kwalificatie in te gaan met een andere afstelling, een nieuwe afstelling die je nog niet hebt geprobeerd.'

Magnussen stelt trainingsdoelen bij in jacht op vertrouwen

Magnussen stelt daarom als doel om in de trainingssessies wat sneller richting kwalificatie- en racetijden te gaan om dat stukje vertrouwen terug te winnen. 'Hopelijk zal dat een stap voorwaarts voor ons zijn', aldus de Haas-coureur, die een ultimatum is gesteld door zijn teambaas. Als zijn prestaties binnen de komende vijf races niet verbeteren, kan het namelijk zomaar einde verhaal zijn.

Verstappen grote favoriet bij wedkantoren voor winst GP Azerbeidzjan! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws