Magnussen nu fitter dan vorig seizoen: 'Ik voel me ook helemaal anders' Formule 1
Formule 1

Magnussen nu fitter dan vorig seizoen: 'Ik voel me ook helemaal anders'

Magnussen nu fitter dan vorig seizoen: 'Ik voel me ook helemaal anders'

Kevin Magnussen geeft aan dat hij het 2023-seizoen veel beter voorbereid ingaat dan twaalf maanden geleden, toen hij opeens een belletje van Haas kreeg. Hij mocht toen terugkeren naar de F1-wereld nadat de originele coureur Nikita Mazepin onverwachts toch uit het team werd gezet. Dit resulteerde in de aankondiging van de terugkeer van Magnussen, elf dagen voor de eerste race van het seizoen.

Magnussen is geen nieuw gezicht bij Haas, hij heeft al voor het team gereden in de periode van 2017 tot en met 2020. Nu mocht hij weer terugkeren in 2022, maar hij had weinig voorbereidingstijd. Toch schemerde dat zeker niet door in de resultaten, want Magnussen liet meteen weten dat hij terug van weggeweest was door de eerste race van het seizoen af te sluiten op de vijfde plek.

Onverwachtse terugkeer viel lichamelijk zwaar

Toch was het wel zwaar voor de Deen om weer terug te keren naar de koningsklasse, vertelt hij aan Racefans.net. Het is lichamelijk erg zwaar om in een Formule 1-auto te rijden. Doordat het een onverwachte terugkeer was, had Magnussen minder tijd om zich lichamelijk voor te bereiden op het seizoen.

Nu is dit helemaal anders en is hij beter in vorm. 'Ik voel me ook anders', geeft Magnussen aan. 'Ik voel me vooral fit. Ik heb me kunnen voorbereiden, en dat is erg fijn.' Een groot verschil dus met vorig jaar, waarbij hij deze periode van voorbereiding had misgelopen. 'Ik voel me nu niet zo vermoeid tijdens de testdagen als vorig jaar.'

VF-23 geeft Haas mooi vooruitzicht

Naast dat de Deen lekkerder in zijn vel zit, kijkt hij ook positief uit naar het seizoen door de nieuwe VF-23, de bolide die Haas weer naar de punten moet rijden. 'We moeten het nog wel even aankijken hoor', zegt de dertigjarige voorzichtig. 'We moeten het opnemen tegen sterke concurrenten en we hopen nu vooral dat zij het gewoon niet zo goed doen', vervolgt hij. 'We proberen nog geen conclusies te trekken en focussen nu vooral op de uitslagen van de testen.'

Haas heeft drie positieve testdagen achter de rug, waar ze veel informatie en data uit hebben gekregen. Ook voor Magnussen voelde de auto goed. 'Ik ben er alleen maar uitgestapt om naar het toilet te gaan en daarna ben ik er meteen weer ingesprongen', grapt hij. De VF-23 heeft goede rondetijden neergezet, en moet vooral nog even werken aan de balans. 'Maar het is vooral wat fine-tuning', aldus de Deen.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws