Magnussen wijst op paradox bij Haas: 'Team sterker dan ooit tevoren, auto juist zwakker' Formule 1
Formule 1

Magnussen wijst op paradox bij Haas: 'Team sterker dan ooit tevoren, auto juist zwakker'

Magnussen wijst op paradox bij Haas: 'Team sterker dan ooit tevoren, auto juist zwakker'

De Grand Prix van Italië was een teleurstellende race voor Kevin Magnussen en zijn Haas-teamgenoot, maar de Deense coureur benadrukt dat verbeteringen in het verschiet liggen. Magnussen onthult ook een opvallende paradox in de huidige situatie van Haas.

Het Italiaanse raceweekend op Monza bracht weinig vreugde voor Magnussen en Haas. Met een negentiende startplaats leek de race een uitdaging te worden, en Magnussen waagde een gok door op de harde band te starten. Uiteindelijk eindigde hij als achttiende, net achter zijn teamgenoot Nico Hülkenberg. Beide Haas-coureurs worstelden met extreem snelle bandenslijtage, waardoor ze als enigen op een ronde achterstand werden gezet door racewinnaar Max Verstappen.

Bovendien moest Magnussen zijn harde band al na twaalf ronden vervangen vanwege een gebrek aan grip, wat een tweestopper onvermijdelijk maakte. ‘Een eenstopper had mogelijk moeten zijn, maar we hadden gewoon helemaal geen grip. En de auto was zo overgebalanceerd dat er geen kans was. We konden zelfs niet genoeg voorvleugel verstellen. Het was verschrikkelijk, echt slecht. We overwogen om tot het einde door te gaan op die harde band, in de hoop op een late safety car, zoals Alexander Albon in Melbourne deed’, vertelt de Deen bij Motorsport.com. Hij verwees naar een incident in 2022 waarbij Albon tot de voorlaatste ronde op de harde band reed om aan de verplichte pitstops te voldoen. ‘Maar we hadden geen kans om dat te doen’, voegt Magnussen eraan toe.

Sterk team met een zwakke auto

Hoewel zowel Hülkenberg als Magnussen teleurgesteld waren in de prestaties van de Haas VF-23, erkennen ze dat geduld nu een essentiële eigenschap is. ‘Achter de schermen wordt er gewerkt en we moeten gewoon wachten tot we de nieuwe onderdelen op de auto kunnen monteren. We hebben nog veel werk te doen en we moeten blijven proberen het beste uit de huidige situatie te halen, hoe uitdagend het ook is’, vertelt de Deen.

Ondanks de tegenvallende resultaten op de baan voelt Magnussen dat het Haas-team zich momenteel in een sterke positie bevindt. ‘Ik geloof nog steeds dat het team sterker is dan ooit tevoren. Het is gewoon paradoxaal dat we waarschijnlijk een van de zwakste auto's hebben die we ooit hebben gehad. Ik denk dat we veel beter kunnen presteren gezien de sterke basis in het team. We moeten geduld hebben en blijven werken met wat we hebben, in afwachting van verbeteringen’, aldus de Haas-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws