Williams blijft groeien: ‘We zullen een aantal grote namen van grote teams tegenkomen’ Formule 1
Formule 1

Williams blijft groeien: ‘We zullen een aantal grote namen van grote teams tegenkomen’

Williams blijft groeien: ‘We zullen een aantal grote namen van grote teams tegenkomen’

Williams Racing zit in een opwaartse trend en is vastbesloten om weer een kracht te worden in de Formule 1. Het team heeft recentelijk de aandacht getrokken met de aanwerving van Pat Fry als Chief Technical Officer, en teambaas James Vowles heeft aangekondigd dat dit slechts het begin is van een grotere rekruteringsinspanning.

Vowles, voormalig hoofdstrateeg van Mercedes, heeft duidelijk gemaakt dat hij vastbesloten is om Williams terug te brengen naar de top van de sport. De aanstelling van Pat Fry, die 36 jaar Formule 1-ervaring heeft, is een belangrijke stap in die richting. De focus van het team ligt nu op verdere uitbreiding en het aantrekken van meer topnamen uit de Formule 1-wereld. Vowles heeft al laten doorschemeren dat er enkele nieuwe gezichten zijn toegevoegd aan het project, hoewel de namen nog niet openbaar zijn gemaakt. De teambaas benadrukte het belang van deze nieuwe aanwervingen en sprak zijn enthousiasme uit over de komende ontwikkelingen: ‘Het zal tijd kosten, zoals altijd in de Formule 1, maar de komende twaalf maanden zullen we een aantal grote namen van grote teams tegenkomen. Dat is wat mij enthousiast maakt', vertelt Vowles bij PlanetF1.

Personeel weghalen bij concurrenten

Het is duidelijk dat Williams vastbesloten is om in te breken in de competitieve wereld van de Formule 1 en zichzelf opnieuw te vestigen als een krachtig team. Andere teams hebben de laatste tijd laten zien dat ze bereid zijn personeel weg te halen bij hun concurrenten, en Williams lijkt nu hetzelfde te doen om hun team te versterken.

Over de rol van Pat Fry binnen het team, legde Vowles uit dat Fry zowel de positie van Chief Technical Officer als die van technisch directeur zal bekleden. Dit betekent dat hij zowel betrokken zal zijn bij de macro-aspecten van het team als bij de fijnere details van de auto. ‘Het mooie van Pat is dat hij zowel de rol van Chief Technical Officer als die van technisch directeur vervult. Pat zal beide rollen vervullen, terwijl we een Technical Director vinden. Hij is net als ik zo gebouwd dat hij zijn DNA en zijn vingerafdruk op de auto wil hebben, dus dat werkt prachtig samen’, aldus de teambaas van Williams.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws