Maldonado: 'Dat zou een enorme zwakte voor Ferrari kunnen zijn' Formule 1
Formule 1

Maldonado: 'Dat zou een enorme zwakte voor Ferrari kunnen zijn'

Maldonado: 'Dat zou een enorme zwakte voor Ferrari kunnen zijn'

Piero Ferrari, zoon van Formule 1-team oprichter Enzo Ferrari, heeft gewaarschuwd voor onrust binnen het team in 2020. Mattia Binotto zal een coureur in bedwang moeten houden die al weet dat hij aan het einde van het jaar weggaat.

'Binotto gaat het héél zwaar krijgen. Hij moet zich staande zien te houden in een moeilijke en ongewone situatie waarin een coureur aan het einde van het seizoen vertrekt', meldt de Italiaan via Italiaanse krant Il Resto del Carlino.

Er is volgens Ferrari niet echt een oplossing voor dit probleem en het zal Binotto flink op de proef stellen: 'Hij moet dapper genoeg zijn om op een objectieve wijze situaties binnen het team te kunnen beoordelen.' De verleiding zal echter groot zijn om Charles Leclerc in 2020 voor te trekken.

Maldonado verwacht onrust bij Ferrari

Ook voormalig Formule 1-coureur Pastor Maldonado is van mening dat het aflopende contract van Vettel voor onrust zou kunnen zorgen: 'Vorig jaar kenden de twee coureurs al problemen met elkaar. Wie kan garanderen dat dat dit jaar niet weer voor komt als Vettel al weet dat hij vertrekt?'

'Gaat Vettel dan wél naar teamorders luisteren? We weten het niet, ik weet het ook niet', geeft de Venezuelaan aan via Marca. In 2019 weigerde de Heppenheimer op meer dan één gelegenheid gehoor te geven aan de verzoeken van de Italiaanse renstal.

Ferrari staat er niet goed voor dit jaar wanneer de onrust binnen het team groeit: 'Het zou een enorme zwakte van het team kunnen zijn, dat was het vorig jaar al. Als het seizoen van start gaat zal dat een moeilijke situatie vormen voor de teambaas én de coureurs.'

'Als je zo'n aankondiging al gemaakt hebt, hoe ga je dan nog racen?', vraagt de voormalig Williams-man zich af. Er is voor Vettel nog wel noodzaak om zich te bewijzen, de Ferrari-coureur is nog niet zeker van een stoeltje in de Formule 1 in 2021. (Foto: Ferrari F1 Team)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws