Update II | 'Red Bull ontevreden over De Vries, maar AlphaTauri-coureur heeft lot in eigen hand' Formule 1
Formule 1

Update II | 'Red Bull ontevreden over De Vries, maar AlphaTauri-coureur heeft lot in eigen hand'

Update II | 'Red Bull ontevreden over De Vries, maar AlphaTauri-coureur heeft lot in eigen hand'

Nyck de Vries verliest mogelijk nog tijdens dit seizoen zijn stoeltje bij AlphaTauri, zo melden bronnen aan de Nederlandse tak van Motorsport.com. De prestaties van de Nederlander vallen tegen vergeleken met teamgenoot Yuki Tsunoda. Daniel Ricciardo zou De Vries moeten vervangen, mocht het zo ver komen.

De Australiër verloor vorig jaar zijn zitje bij McLaren en is momenteel actief als derde coureur van Red Bull. Helmut Marko wil dat De Vries zijn prestaties verbetert en heeft nog tot en met de Grand Prix van Spanje begin volgende maand de tijd om daaraan te werken. Anders krijgt Ricciardo, die al in Faenza zou zijn geweest om een stoeltje te passen, zijn zitje.

Tegenvallende resultaten De Vries

De Vries staat momenteel op nul punten in zijn debuutseizoen in de Formule 1, terwijl teamgenoot Tsunoda twee punten heeft binnen weten te slepen. De Japanner maakt momenteel het beste van een jaar waarin de bolide van het zusterteam van Red Bull Racing flink tegenvalt. De AT04, zoals de auto van de renstal uit Faenza heet, kan worden gezien als de langzaamste van het veld.

Naast de resultaten maakt De Vries ook met enige regelmaat brokken. Zo crashte hij tweemaal in het Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan en was het tijdens de start van de Grand Prix van Miami afgelopen weekend opnieuw raak. Toen botste de 28-jarige uit Sneek tegen de achterkant van de McLaren van Lando Norris op. De Vries werd uiteindelijk achttiende, voor mede-debutanten Oscar Piastri en Logan Sargeant.

Update 17:10u (11/05) | 'Ricciardo staat niet op het lijstje als mogelijke vervanger voor De Vries'

Daniel Ricciardo wordt onterecht gelinkt aan het zitje dat momenteel wordt bezet door Nyck de Vries, schrijft ESPN. De top van Red Bull Racing en het team van AlphaTauri zouden ontevreden zijn met de prestaties van de Nederlander en Ricciardo is aangewezen als mogelijke vervanger. De voormalig Red Bull-coureur zou zelfs al een stoeltje hebben gepast. Alhoewel de geruchten over een ultimatum voor De Vries lijken te kloppen, zal Ricciardo niet in de AlphaTauri-bolide stappen als vervanger.

Bronnen dichtbij Ricciardo vertelden ESPN dat de coureur wel een stoeltje heeft gepast voor AlphaTauri in aanloop naar de Grand Prix van Miami. Dit was achter gesloten deuren om geruchten te vermijden dat hij voor het team zou racen. Die geruchten worden nu dan ook de kop in gedrukt, want de Australiër zal dit seizoen niet in actie komen voor de Italiaanse renstal. Mocht AlphaTauri inderdaad afscheid nemen van De Vries, dan zal Liam Lawson naar alle waarschijnlijkheid worden aangewezen als vervanger.

Waarom heeft Ricciardo dan een stoeltje gepast bij AlphaTauri? Omdat Lawson niet aanwezig was bij de Grand Prix van Miami. Als er iets was gebeurd met de coureurs van het zusterteam van Red Bull dan had Ricciardo waarschijnlijk wel als invaller gefungeerd. Voor de rest van het seizoen lijkt het echter bij een rol als derde coureur te blijven.

Update II 14:00u (12/05) | 'Red Bull ontevreden over De Vries, maar AlphaTauri-coureur heeft lot in eigen hand'

Red Bull is inderdaad ontevreden over de prestaties van Nyck de Vries, maar stelt wel dat de Nederlander zijn toekomst bij AlphaTauri in eigen hand heeft. Dat meldt de Nederlandse tak van Motorsport.com na navraag te hebben gedaan bij het topmanagement van de organisatie. Donderdag kwam naar buiten dat de Nederlander nog drie races de tijd krijgt om zichzelf te bewijzen, maar dat lijkt genuanceerder te liggen.

De Vries zou volgens eerdere berichtgeving tot en met de Grand Prix van Spanje begin volgende maand krijgen om verbetering aan te tonen. Red Bull wil die verbetering wel zien, maar spreekt zelf van 'in de komende races'. Daarmee is niet uitgesloten dat er alsnog tegen die tijd een evaluatie plaatsvindt, maar een vast aantal races om zichzelf te bewijzen, heeft De Vries dus niet per se.

Daarbij komt kijken dat Red Bull zegt dat de 28-jarige zijn toekomst nog helemaal in eigen hand heeft en de mogelijkheid krijgt om het tij te keren. Een absolute deadline voor de voormalig kampioen van de Formule 2 en Formule E is er dus niet en zijn dagen zijn ook nog niet geteld. De Vries krijgt de komende races de tijd om zichzelf te bewijzen en het kan helpen dat de komende circuits - Imola, Monaco en Spanje - hem een stuk bekender zijn.

Tot slot komt het autosportmedium nog terug op berichtgeving over Daniel Ricciardo. De Australiër, die na vorig seizoen vertrok bij McLaren, zou klaarstaan om De Vries te vervangen. Hij zou bovendien al zijn stoeltje hebben gepast. Hoewel dit lijkt te kloppen, is dit niet direct verbonden aan de toekomst van De Vries. Ricciardo is de derde coureur bij Red Bull Racing en vervult die rol simpelweg ook voor AlphaTauri, dat in Liam Lawson en eventueel Ayumu Iwasa ook nog ijzers in het vuur heeft. Laatstgenoemde heeft alleen nog niet genoeg superlicentiepunten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws