Marko baalt van opgeblazen discussies met Mercedes: 'Zou willen dat Lauda er nog was' Formule 1
Formule 1

Marko baalt van opgeblazen discussies met Mercedes: 'Zou willen dat Lauda er nog was'

Marko baalt van opgeblazen discussies met Mercedes: 'Zou willen dat Lauda er nog was'

De Formule 1-wereld nam in 2019 afscheid van de legende die Niki Lauda heet. Hij wordt nog steeds gemist door vele fans, maar ook door verschillende coureurs en teamleden in de sport. De kalme geest van Lauda werd zeer gewaardeerd, want hij bleef altijd met beide benen op de grond staan. Ook Dr. Helmut Marko, adviseur bij Red Bull Racing, miste zijn landgenoot op verschillende momenten in het intense seizoen 2021.

Marko was samen met Max Verstappen te gast in de uitzending bij het Oostenrijkse Servus TV na afloop van het Formule 1-seizoen 2021. Naast dat Verstappen wereldkampioen werd en er uitgebreid teruggeblikt werd op zijn prestaties van wereldformaat, werd ook de nadruk gelegd op de vele discussies die hebben plaatsgevonden tussen Red Bull en Mercedes. Deze discussies werden vaak opgeblazen in de media.

De 78-jarige adviseur denkt dat de situatie er heel anders uit had gezien als Lauda nog had geleefd. 'Op momenten dat het er heftig aan toe ging of wanneer de situatie tussen Mercedes en ons dreigde over te koken, had ik zeer gewenst dat Niki er nog was. Ik geloof dat het dan zeker niet zo uit de hand was gelopen', zegt Marko. 'Ik denk nog vaak met enig verdriet terug aan de ontbijtjes die wij samen hadden. Die waren dit jaar ook absoluut heftiger verlopen, maar dan was de situatie zeker niet zo geëscaleerd.'

Lauda wordt herinnerd voor zijn miraculeuze comeback

Lauda overleed op 19 mei 2019 op 70-jarige leeftijd. De Oostenrijker werd in zijn Formule 1-carrière drievoudig wereldkampioen, maar dat was niet het meest opmerkelijke wat hij heeft meegemaakt. Tijdens de Grand Prix op de Nürburgring in 1976 dreigde hij levend te verbranden nadat hij hard de vangrail invloog. Hij werd gered door vier andere coureurs en overleefde het maar nipt. Lauda zat echter tot iedereens verbazing zes weken later weer achter het stuur bij de Grand Prix van Italië.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws