Binotto wil geen nummers één en twee: 'Prioriteit ligt altijd bij het team' Formule 1
Formule 1

Binotto wil geen nummers één en twee: 'Prioriteit ligt altijd bij het team'

Binotto wil geen nummers één en twee: 'Prioriteit ligt altijd bij het team'

Carlos Sainz en Charles Leclerc eindigden respectievelijk op P5 en P7 in het kampioenschap met slechts vijfenhalf punten tussen beide heren. Samen zorgden zij ervoor dat Ferrari de derde plaats in het constructeurskampioenschap veilig kon stellen. Mattia Binotto, teambaas van Ferrari, zegt dat de twee coureurs in 2022 gelijk behandeld zullen worden. En mocht het zo ver komen dat er team orders toegepast moeten worden, zal de baanpositie beslissend zijn.

De Italiaanse renstal ziet dat hun twee coureurs ontzettend dichtbij elkaar zitten qua prestaties en hoopt dat ze elkaar geen punten af gaan snoepen in 2022. Dat zouden namelijk dure punten voor het team kunnen zijn. Ferrari hoopt namelijk dat ze een goede auto kunnen afleveren en de volgende stap kunnen zetten naar Red Bull en Mercedes. Maar daarvoor zal geen van beide heren voorgetrokken worden volgens Binotto, hij sprak met Motorsport.com.

'De prioriteit ligt altijd bij het team, maar als ze vechten voor een belangrijke positie voor het kampioenschap en het er echt op aan komt, zal degene die voor de ander rijdt het tempo aangeven', zegt de teambaas. 'Soms ligt het niet eens aan het talent of de kwaliteit van een coureur. Zo kan hij te maken hebben met betrouwbaarheidsproblemen, schade of crashes. Maar zoals het nu staat zullen we geen nummers één en twee hebben. Dat bespreken we wel als het moment daar is.'

Leclerc volgens Binotto zeer ongelukkig

Sainz kwam in 2021 als nieuweling naar Ferrari en versloeg daar direct zijn teamgenoot uit Monaco. De 52-jarige teambaas vindt echter niet dat de Leclerc ondermaats gepresteerd heeft, zo heeft hij veel te maken gehad met pech. 'Hij is bijvoorbeeld niet gefinisht in Monaco en Budapest (Hongarije, red.). Je kunt nooit zeggen waar hij was geëindigd maar ik denk dat als je alles bij elkaar optelt, er zo'n 40 punten missen bij hem. Ik ben erg blij met hem en zijn progressie, hij leert alsmaar meer', besluit Binotto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws