Marko en Verstappen op één lijn: Hamilton terug op de grid in 2022 Formule 1
Formule 1

Marko en Verstappen op één lijn: Hamilton terug op de grid in 2022

Marko en Verstappen op één lijn: Hamilton terug op de grid in 2022

Bij Helmut Marko bestaat er geen twijfel over of Lewis Hamilton ook in 2022 op de grid te vinden is. Vlak na de seizoenfinale in Abu Dhabi gaf Mercedes-teambaas Toto Wolff aan te vrezen voor de toekomst van zijn stercoureur, maar Marko denkt dat er beslist geen sprake zal zijn van een vervroegd pensioen. Red Bull Racing-coureur Max Verstappen deelt deze mening met zijn adviseur.

'Hamilton gaat er alles aan doen om die achtste titel binnen te slepen', zo trapt de Oostenrijker af bij SPORT1. 'Hij is nog veel te goed om te stoppen.' In 2021 wist Hamilton zich kranig te weren tegen de steeds sterker wordende Verstappen en dat heeft geresulteerd in een achtste constructeurskampioenschap voor Mercedes. Met name in de laatste wedstrijden van het seizoen liet de Brit met regelmaat zien van zijn leeftijd - hij wordt in januari 37 - geen last te hebben.

De voornaamste reden die Wolff noemde voor een mogelijk vertrek van Hamilton is teleurstelling in de gang van zaken in de laatste wedstrijd van het jaar. Het feit dat hij daar op het allerlaatste moment de titel verloor, viel zwaar. Marko stelt dat Hamilton zich daar overheen kan zetten en zodoende volgend jaar gewoon weer op de grid te vinden is: 'Hij heeft eerder verliespartijen naast zich neer kunnen leggen en zal dat nu ook kunnen.'

Verstappen verwacht Hamilton in 2022

Ook Verstappen denkt dat de Mercedes-ster volgend jaar gewoon weer terugkeert naar de grid. 'Natuurlijk rijdt hij ook volgend jaar. Daar heb ik nooit aan getwijfeld', gaf de Nederlander eerder al aan bij ServusTV. Men gaat immers een nieuw aerodynamisch reglementair tijdperk in, wat betekent dat de coureurs volledig andere bolides toegewezen krijgen. Het is onwaarschijnlijk dat Hamilton daar niet op zijn minst één jaar van wil proeven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws