Vettel over onrust bij Red Bull: 'Zou graag wat meer transparantie hebben' Formule 1
Formule 1

Vettel over onrust bij Red Bull: 'Zou graag wat meer transparantie hebben'

Vettel over onrust bij Red Bull: 'Zou graag wat meer transparantie hebben'

Sebastian Vettel boekte zijn grootste successen in de Formule 1 bij Red Bull Racing, en is dan ook blij met de sportieve prestaties van zijn voormalige werkgever. De Duitser baalt echter van de onrust bij de Oostenrijkse constructeur, die sinds de start van het seizoen al voor veel afleiding zorgt.

Max Verstappen en Red Bull voeren 'gewoon' de beide kampioenschappen aan, maar Verstappen moest met name in Bahrein en Saoedi-Arabië veel vragen beantwoorden over de politieke onrust binnen het team. In Bahrein ging het vooral veel over teambaas Christian Horner, terwijl teamadviseur Helmut Marko de aandacht opeiste in Saoedi-Arabië door zelf een mogelijke schorsing of vertrek aan te kondigen. De 80-jarige Oostenrijker kondigde later zelf aan dat hij zou blijven.

Verstappens toekomst onzeker

Verstappen heeft tot en met 2028 een contract bij Red Bull, maar toch is de toekomst van de Limburger bij het team minder zeker dan voorheen. Mercedes-teambaas Toto Wolff ruikt zijn kans en zet vol in op de komst van Verstappen, terwijl Verstappen en ontwerper Adrian Newey in de geruchtenmolen ook al met Aston Martin in verband gebracht werden. Vettel focust zich vooral op de resultaten. 'Op het moment is er natuurlijk veel onrust, maar vanuit een sportief oogpunt denk ik dat er nu geen reden is over een vertrek na te denken', zo houdt Vettel zich op de vlakte omtrent de politieke situaties.

Vettel werd opgeleid door Red Bull, en reed zes seizoenen lang voor het hoofdteam. 'Ik ken het team goed', zo geeft Vettel bij sport.de toe dat het lastig is voor hem om te reageren. 'Ik ken Christian (Horner, red.) en Helmut Marko erg goed uit mijn eigen tijd, maar het is heel moeilijk om een mening te hebben, want je weet niet wat er wel en niet gebeurd is. Wat dat betreft, zou je graag wat meer transparantie hebben, maar ik hoop dat het met de tijd duidelijk wordt', zo duimt Vettel voor meer informatie over de situatie.

Vettel juicht voor Verstappen

In 2023 scherpte Verstappen de recordreeks van negen overwinningen van Vettel uit 2013 aan, en daarna wist Verstappen wederom negen keer op rij te zegevieren. De Limburger kreeg in Monza, na zijn tiende winst op rij, al snel een berichtje van Vettel, die het juist mooi vindt dat Verstappen het zo goed doet. 'Sportief is het leuker als er wat meer gebeurt, maar je mag de inzet achter de prestaties en dominantie van Red Bull en Verstappen niet vergeten. Dat kun je niet genoeg blijven benadrukken, dus ik ben ook blij als Max het veld weer aanvoert', aldus de 53-voudig Grand Prix-winnaar.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws