Voormalig F1-teambaas helemaal klaar met Horner-soap: 'Deze vibe vind ik verontrustend' Opinie
Opinie

Voormalig F1-teambaas helemaal klaar met Horner-soap: 'Deze vibe vind ik verontrustend'

Voormalig F1-teambaas helemaal klaar met Horner-soap: 'Deze vibe vind ik verontrustend'

Eddie Jordan is inmiddels helemaal klaar met de soap rondom Red Bull Racing-teambaas Christian Horner. De voormalig teameigenaar stoort zich aan het feit dat er nog altijd over de situatie wordt gesproken en de Ier zou het graag weer over andere onderwerpen, die wel iets met de Formule 1 te maken hebben, willen spreken.

Het onafhankelijke onderzoek naar het vermeende grensoverschrijdende gedrag van Horner is inmiddels al enige tijd afgerond en hoewel de vijftigjarige Brit werd vrijgepleit, wordt er in de paddock nog altijd over het onderwerp gesproken. Jordan vindt het nu wel mooi geweest. In de Formula For Success-podcast laat de Ier merken het inmiddels wel gehad te hebben met de discussie.

'Uit het onderzoek is duidelijk geworden dat hij (Horner, red.) zich nergens schuldig aan heeft gemaakt, dus als we in het juridische systeem geloven, dan is dit de uitkomst', begint Jordan zijn verhaal. 'Deze hele vibe, ik vind het verontrustend. Ik vind dat het niets met de Formule 1 te maken heeft. Ik wil over de coureurs en over de nieuwste technologieën horen. Ik wil weten waarom Williams geen reservechassis had in Australië en ik wil meer over de verbeteringen bij de verschillende teams horen. En we moeten het ook weer hebben over iemand zoals Nico Hülkenberg, die nu regelmatig punten scoort. Dat is opmerkelijk', aldus Jordan.

Zaak had achter gesloten deuren opgelost moeten worden

Jordan wil tot slot echter nog wel één ding kwijt over de situatie rondom Horner. 'Het enige wat ik over Christian (Horner, red.) en Red Bull wil zeggen, is dat deze zaak privé en achter gesloten deuren had moeten worden afgehandeld. En er had een correcte oplossing moeten zijn voor dit soort problemen', is de Ier duidelijk. 'Door het naar buiten te brengen, zit iedereen op bovenop. Iedere redacteur in de wereld van welk magazine of welke krant dan ook, als ze met iets komen over Red Bull en Christian Horner, ze zitten er bovenop, van de voorste tot de achterste pagina. Dat is echt een probleem', zo vindt Jordan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws