Update | Marko lovend over Tsunoda: 'Iedere sessie sta ik versteld van hem' Formule 1
Formule 1

Update | Marko lovend over Tsunoda: 'Iedere sessie sta ik versteld van hem'

Update | Marko lovend over Tsunoda: 'Iedere sessie sta ik versteld van hem'

Helmut Marko is in zijn nopjes met het nieuwe talent dat hij naar AlphaTauri gehaald heeft. Na het Formule 1-testweekend in Bahrein liet hij zich al meerdere keren lovend uit, maar nu geeft hij zelfs aan dat Yuki Tsunoda gedurende zijn testsessies iets unieks laten zien heeft dat zelfs Max Verstappen niet lukte op het Bahreinse asfalt.

'We gaven hem vijf sets banden en met elke bandenset schoten zijn rondetijden omhoog. Dat betekent dat hij vijf optimale kwalificatieronden verreden heeft. Zelfs Verstappen is daar niet in geslaagd tijdens het testweekend', oreert de Oostenrijker tegenover het Oostenrijkse Kronen Zeitung.

De snelste ronde van de Nederlander wist de kersverse AlphaTauri-debutant niet van hem af te pakken, maar met zijn rauwe pace zit het klaarblijkelijk wel goed. Ook Marko ziet in 2021 kansen voor zijn nieuwe coureur: 'De manier waarom Tsunoda de auto over de baan joeg, doet ons zeer veel verwachten voor zijn Formule 1-carrière.'

Tsunoda is een apart ventje

Over zijn prestaties op het circuit is Marko dus tevreden, maar ook naast het circuit kan hij het met Tsunoda vinden. 'Het is bovendien ook nog een apart ventje. Voor een Japanner heeft hij namelijk ook enorm veel humor', concludeert Marko. In de omgang is Tsunoda prettig, wat Marko dus waardeert.

Update 19:15 (26/03) | Marko lovend over Tsunoda: 'Iedere sessie sta ik versteld van hem'

Marko benadrukt na afloop van de tweede vrije training, waarin Tsunoda de zevende tijd noteerde, eens te meer hoe onder de indruk hij is van zijn Japanse pupil, die dit weekend zijn debuut maakt voor het team van AlphaTauri. 'Ik sta iedere sessie versteld van hem. Het is een waar genot om Yuki aan het werk te zien', aldus Marko bij Sky Deutschland.

'Maar bovenal is de mate van zelfvertrouwen die hij uitstraalt fantastisch om te aanschouwen', vervolgt Marko. 'Ik weet zeker dat we nog veel van hem te zien zullen krijgen dit jaar', zo besluit de voormalig Formule 1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws