Marko looft beslissing Masi: 'Ik wist toen dat we gingen winnen' Formule 1
Formule 1

Marko looft beslissing Masi: 'Ik wist toen dat we gingen winnen'

Marko looft beslissing Masi: 'Ik wist toen dat we gingen winnen'

Helmut Marko is van mening dat wedstrijdleider Michael Masi het volste recht had om de gelapte auto's tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton weg te halen voor de herstart in Abu Dhabi. Nadat de vijf bolides tussen de twee titelconcurrenten werden weggehaald, ging de safety car naar binnen en was er nog één ronde over om te racen. Verstappen kon op verse rode banden een succesvolle aanval plaatsen om de wereldtitel te grijpen. Mercedes was het oneens met de beslissing van Masi en besloot te protesteren.

Marko vindt het terecht dat de wedstrijdleider besloot nog een ronde te willen racen. 'Masi verdient ook lof, want hij wilde dat de race onder de groene vlag zou eindigen', wordt de Oostenrijker geciteerd door RaceFans. Marko wijst naar andere takken van motorsport. 'Bij IndyCar en NASCAR wordt een race met een ronde verlengd om zo niet achter de safety car te eindigen. Masi was als een scheidsrechter. Hij heeft het recht om zulke beslissingen te maken en als hij dat dan doet, dan is die beslissing gewoon geldig.'

De safety car werd naar buiten gestuurd na een crash van Williams-coureur Nicholas Latifi. Over de boordradio werd aan Hamilton duidelijk gemaakt dat ze hem niet naar binnen zouden halen. Red Bull Racing reageerde wel. 'Ons team heeft sensationeel gehandeld. Ze maakten direct de beslissing om de softs onder de auto van Max te zetten. Hamilton had geen kans meer. Max was in eerste instantie nog onzeker over de beslissing, maar ik wist vanaf dat punt dat hij zou winnen.'

Goede samenwerking tussen Marko en Verstappen

De adviseur van Red Bull verwelkomde Verstappen in 2014 bij het juniorenteam van de Oostenrijkse renstal. Sindsdien is de bewondering voor zijn coureur alleen maar gegroeid. 'Om hem de auto zo op de limiet te zien rijden, verwarmt werkelijk mijn hart.' Bovendien hebben de twee mannen van Red Bull een ongelooflijk goede samenwerking. 'We hebben geen kritiek nodig om elkaar scherp te houden, want we lijken het altijd eens te zijn met elkaar. We vinden telkens weer verbetering. Ik verheug me op de toekomst', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws