Horner en Marko spraken vroeg in 2021 vertrouwen uit in Pérez Formule 1
Formule 1

Horner en Marko spraken vroeg in 2021 vertrouwen uit in Pérez

Horner en Marko spraken vroeg in 2021 vertrouwen uit in Pérez

Sergio Pérez geeft aan dat hij in 2021 niet voor zijn toekomst bij Red Bull Racing vreesde. De Mexicaan heeft al een lange en redelijk succesvolle carrière achter de rug en hij vertrouwt erop dat teams weten wat hij kan. Daarnaast wist Red Bull al vroeg in het seizoen dat ze verder wilden met Pérez, en dat lieten ze dan ook duidelijk merken.

RaceFans sprak Pérez over zijn eerste jaar bij het team uit Milton Keynes. In dat gesprek werd hem gevraagd of er een moment was in het jaar dat hij vreesde voor zijn toekomst in de F1. Hij had immers slechts een eenjarig contract gekregen van Red Bull. 'Ik maakte me totaal geen zorgen', geeft hij vrij. 'Op dit punt in mijn carrière is het lastig om daarover te gaan zitten piekeren.'

Pérez en Red Bull gelukkig huwelijk

Voor Pérez was dat piekeren niet echt nodig omdat hij wist dat Red Bull tevreden met hem was. De klik was er vanaf het begin al, benadrukt hij: 'Ik denk dat ik heel goed en heel snel mijn draai gevonden heb binnen de Red Bull-familie.' Wel was het even wennen, meldde hij eerder in 2021, terwijl het ook lastig was om bekend te raken met het team vanwege de coronavirus-pandemie.

Dat weerhield de Red Bull-top er niet van om vertrouwen uit te spreken in de van Racing Point overgekomen routinier. 'Al heel vroeg gaven Christian Horner en Helmut Marko bij mij aan dat ik niet verder hoefde te zoeken. Ze zeiden namelijk dat ze met mij door wilden.' Dat nam de grootste zorg van Pérez weg en nog voor het einde van het afgelopen F1-seizoen kwam Red Bull dan ook met een bericht over een contractverlenging.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws