Marko: 'Misschien denkt Hamilton dat hij na 2021 met pensioen had moeten gaan!' Formule 1
Formule 1

Marko: 'Misschien denkt Hamilton dat hij na 2021 met pensioen had moeten gaan!'

Marko: 'Misschien denkt Hamilton dat hij na 2021 met pensioen had moeten gaan!'

Helmut Marko en Christian Horner hebben zich uitgelaten over het moeizame seizoen dat Lewis Hamilton momenteel kent. Mercedes is niet voortvarend uit de winterstop gekomen, en dat werd in zijn Grand Prix van Emilia Romagna goed duidelijk. De zevenvoudig wereldkampioen kwam niet langs de AlphaTauri van Pierre Gasly en greep naast de punten, maar, misschien nog wel pijnlijker, werd ook op een ronde achterstand gezet door Max Verstappen.

Ook Red Bull-adviseur Marko zag dit gebeuren. De Oostenrijker vermoedt dat Hamilton misschien wel twijfelt aan zijn keuze om na 2021 door te gaan in de sport. Met de huidige vorm van Mercedes lijkt een titelstrijd namelijk geen optie meer. 'Hij werd op een ronde achterstand gezet', meldt Marko bij Sky Sports. 'Misschien denkt hij wel dat hij na vorig jaar met pensioen had moeten gaan!'

Red Bull-teambaas Horner laat eveneens zijn licht schijnen op de zaak: 'Hamilton is niet vergeten hoe hij moet racen - vijf races geleden namen we het nog tegen hem op in Abu Dhabi. Ze (Mercedes, red.) komen ongetwijfeld over die problemen heen. We cijferen nog niemand weg in deze titelstrijd omdat er nog heel veel races voor ons liggen.' In theorie acht de Brit de kans dus nog aanwezig dat Mercedes de wereldtitel veiligstelt.

Hamilton zit op zijn plek

Waar Marko twijfelt aan de keuze van Hamilton om zijn helm nog niet aan de wilgen te hangen, doet hij dit zelf absoluut niet. 'Ik wil nergens anders mee bezig zijn, ook niet wanneer we het zwaar hebben', benadrukte Hamilton. 'Het zit niet in mijn DNA om nu terug te deinzen.' Ja, Hamilton heeft het zwaar, maar vindt dit niet voldoende reden om te stoppen met racen.

De Engelsman heeft er een loodzwaar weekend op zitten, maar spreekt vertrouwen uit in zijn renstal: 'We kunnen dit oplossen. Het wordt een pijnlijk jaar, maar we moeten dit seizoen samen uitzitten.' Teamgenoot George Russell wist in de W13 wél punten te scoren op Imola. Na de spin van Charles Leclerc eindigde Hamiltons teamgenoot op P4.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws