Russell blikt voldaan terug op start: 'Denk dat ik de jongens heb laten schrikken' Formule 1
Formule 1

Russell blikt voldaan terug op start: 'Denk dat ik de jongens heb laten schrikken'

Russell blikt voldaan terug op start: 'Denk dat ik de jongens heb laten schrikken'

De Grand Prix van Spanje nam al in de allereerste ronde een onverwachte wending. Mercedes-coureur George Russell wist in de eerste bocht aan alle drie de coureurs voor hem voorbij te gaan. De Brit kwam even aan de leiding te staan, maar werd uiteindelijk weer teruggezet op de positie waarop hij begon. Tegenover Sky Sports vertelt Russell dat hij ervan baalt geen podiumplaats te hebben behaald.

Het was McLaren-coureur Lando Norris die zich in de kwalificatie had verzekerd van polepositie, maar op het moment suprême kwam de Brit niet lekker weg. Russell zag op dat moment zijn kans en wist voor even raceleider te worden. Ergens had hij daar al op gehoopt, want de spectaculaire start had zich al in zijn droom afgespeeld. 'Ik had niet gedacht dat die droom ook verwezenlijkt zou worden', vertelt hij.

Kleine tegenslagen

Na over de start te hebben gedroomd, hield Russell voorafgaand aan de race de weersverwachting in de gaten. 'De wind was veranderd. Ik wist dat ik heel laat zou kunnen gaan remmen en bocht één heel diep zou kunnen insteken.' Dat lukte. 'Ik denk dat ik de jongens wel heb laten schrikken. Dat was wel bevredigend', lacht de Brit.

Al ging de start nog zo goed, niet alles zat mee op de zondag in Barcelona. 'Een paar dingen werken vandaag tegen ons. De langzame pitstop zette mij in de middelste stint op een achterstand waardoor ik uiteindelijk vroeg de pits in moest op de harde band. Dat was een beetje onzin.' Het behaalde resultaat was alsnog wel waar het team op had ingezet. 'Het behalen van P3 en P4 was voor het team het maximum. We moesten die uitslag waarborgen.'

Russell had zelf graag op het podium gestaan. Tijdens de voorgaande race in Canada lukte de Brit dat nog. 'Ik was een beetje teleurgesteld dat ik het podium niet haalde hier. Ik stond er vorige week wel. Hamilton heeft fantastisch werk neergezet vandaag. Ik richt me zeker op de positieve aspecten van de prestaties die we in de afgelopen weken hebben neergezet.'

Oostenrijk wordt moeilijk 

Russell denkt dat het team van Mercedes er inmiddels klaar voor is om weer races te gaan winnen. 'Daar gaan we voor. Verstappen en Norris hebben ook geweldig werk neergezet. Zij lopen nog steeds een beetje op ons voor. Maar vorige week was in ons voordeel en toen hadden we waarschijnlijk de snelheid om onder normale omstandigheden te winnen.' Het weekend in Canada kende veel regen.

De volgende race in Oostenrijk wordt wel een uitdaging voor de Duitse renstal, denkt Russell. 'Oostenrijk wordt waarschijnlijk iets moeilijker. We hebben het daar altijd moeilijk gehad. Silverstone gaat de volgende grote test voor ons zijn. We hebben in ieder geval het idee dat we het momentum te pakken hebben. We hebben duidelijk voor ogen welke kant we op moeten om de volgende stappen te nemen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws