Marko: 'Red Bull is terug in het wereldkampioenschap na updates Imola' Formule 1
Formule 1

Marko: 'Red Bull is terug in het wereldkampioenschap na updates Imola'

Marko: 'Red Bull is terug in het wereldkampioenschap na updates Imola'

Helmut Marko zag zijn team optimaal presteren tijdens de Grand Prix van Emillia Romagna. De Red Bull-adviseur ziet twee snelle coureurs met een sterk team achter hen dat elke uitdaging aangaat. De Oostenrijker ziet dat Red Bull terug is in de strijd om het wereldkampioenschap en dat stemt Marko zeer tevreden.

Volgens Marko heeft Red Bull optimaal weten te profiteren van de malaise bij Ferrari. Red Bull's hoofdadviseur prees Max Verstappen en Checo Pérez voor hun sterke optreden en kwam het tweetal na de race meteen opzoeken om ze te feliciteren. 'We moeten hard werken, maar we hebben ook twee erg sterke coureurs. Perez wordt sterker en sterker. Het was een geweldig weekend met maximale punten', vertelde hij bij Servus TV.

De Oostenrijker verklaarde dat Red Bull terug is in de strijd voor het wereldkampioenschap voor zowel de coureurs- en constructeurstitel. Red Bull staat momenteel nog maar 11 punten achter Ferrari en heeft dus alle kans om terug te slaan na een moeizaam begin van het seizoen. 'We hebben nooit de hoop opgegeven om de titel te winnen, alles is erg close met Ferrari.'

Verstappen heer en meester en updates werken goed

Marko merkte op dat Max Verstappen een rustige zondag had en bleef kalm na Australië, waar de Nederlander moest opgeven vanwege een probleem met de RB18. De Nederlander was heer en meester volgens de Oostenrijker en controleerde de gehele race. 'Het was een makkelijke race voor Verstappen. Sergio Pérez deed het ook goed. Dit was het juiste antwoord na Melbourne.' Hoewel de race voor Verstappen 'makkelijk' was, waren de heren bij het team van Red Bull wel ongerust of de Nederlander dit keer wel zou gaan finishen.

'De race zelf was stressvol voor ons maar ik denk dat je bij Max kon zien dat hij helemaal niet gestrest was, het was heel gemakkelijk voor hem. Het was de moeite waard om de updates te doen, ook al hadden we maar één training. Dat is waarom onze hoofd aerodynamicus op het podium stond. Het is aan hem te danken dat beide updates zo goed werkten', zei Marko, doelend op updates aan de Red Bull-auto die ze maar voor een enkele training konden testen. Het ziet er dus naar uit dat Red Bull in Imola een goede doorstart heeft gemaakt en als ze deze lijn doortrekken, ze weer helemaal meedoen om de titel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws