Russell kampt met fysieke ongemakken door stuiteren Mercedes-bolide Formule 1
Formule 1

Russell kampt met fysieke ongemakken door stuiteren Mercedes-bolide

Russell kampt met fysieke ongemakken door stuiteren Mercedes-bolide

George Russell vindt de huidige mate van porpoising op zijn W13 niet duurzaam. Mercedes is één van de renstallen die nog altijd heel veel last heeft van het stuiteren en dat staat momenteel nog een groot deel van de performance van de auto in de weg. Bovendien lijkt Russell nu ook met fysieke ongemakken te kampen na een sessie tijdens een Grand Prix-weekend.

De auto van Mercedes heeft momenteel niet de snelheid om te strijden met Red Bull Racing en Ferrari. Bovendien merkt Russell op dat het stuiteren in Imola nog wat erger is geworden. 'Als de auto is het juiste werkvenster zit, dan is het niet zo erg om er in te rijden', wordt de coureur geciteerd door The Race. 'Maar het stuiteren neemt echt je adem weg.'

'Ik hoop echt dat we er een oplossing voor ziet te vinden. Dit kunnen we echt niet langer zo volhouden', vervolgt de jonge Brit. Mercedes en Ferrari lijken nog heel erg veel te stuiteren over de rechte stukken. Ferrari lijkt echter geen snelheid te verliezen. In Imola was het zelfs zo erg dat de Mercedes-coureurs van het gas moesten gaan op het rechte stuk, zodat de auto niet stuk zou gaan.

Russell voelt pijn in de auto

Na de testdagen was Russell al redelijk bezorgd over de mate van porpoising. Dit weekend is het dus erger geworden en dat voelt de Mercedes-coureur ook lichamelijk. 'Dit is het eerste weekend dat ik er echt last van heb gehad. Ik had heel veel last van mijn rug en had ook een beetje last van pijn op mijn borst. Maar dit is waar we doorheen moeten gaan als we een zo snel mogelijke ronde willen rijden', aldus Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws