Horner bestrafte Verstappen en Ricciardo na crash: 'Dat vonden ze het ergste van alles' Max Verstappen
Max Verstappen

Horner bestrafte Verstappen en Ricciardo na crash: 'Dat vonden ze het ergste van alles'

Horner bestrafte Verstappen en Ricciardo na crash: 'Dat vonden ze het ergste van alles'

Max Verstappen en Daniel Ricciardo kregen het zwaar te verduren na hun gezamenlijke crash tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan in 2018. Het voormalig Red Bull Racing-duo kwam in bocht 1 in aanraking met elkaar, waarin Ricciardo vol op de achterkant van Verstappen klapte. Horner pakte het tweetal na hun incident flink aan.

'Het is het meest frustrerende gevoel ter wereld om twee van je auto's te zien crashen', laat de teambaas van Red Bull weten in een interview bij Cambridge Union. 'Je scoort namelijk een enorm groot eigen doelpunt. Het gebeurde bij Verstappen en Ricciardo in Azerbeidzjan. Daar gingen ze te ver en je zag de spanning steeds verder oplopen', zegt de Engelsman.

Horner stuurde Verstappen en Ricciardo langs alle afdelingen

Verstappen en Ricciardo gingen de hele race het gevecht aan en Red Bull liet ze racen. En toen crashten de twee met elkaar. Horner weet nog goed dat zijn coureurs na hun crash samen naar hem toegingen: 'Ze hebben daarna een pittige toespraak gekregen, maar het is niet hun auto. Toen ze terug kwamen in de fabriek heb ik ze langs elke afdeling gestuurd en gezegd dat ze zich moesten verontschuldigen voor het feit dat ze gecrasht waren. Daarna deden we een debrief met het hele team over wat we geleerd hebben.'

Horner gaf de coureurs nog aan andere 'straf' naast het verontschuldigen bij iedere afdeling van het team: 'Wat een coureur echt pijn doet, is wanneer ze ergens voor moeten betalen. Tijdens die briefing kondigde ik dus aan dat zij de rekening op zouden pakken voor de kerstborrel. Dat vonden ze waarschijnlijk het ergste van alles. Het is een lastige. Je wil je coureurs competitief hebben, maar je wil dat ze elkaar ruimte blijven geven.'

Registreer hier om mee te discussiëren

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws