Marko: 'Verstappen gaat er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Pérez als tweede eindigt' Formule 1
Formule 1

Marko: 'Verstappen gaat er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Pérez als tweede eindigt'

Marko: 'Verstappen gaat er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Pérez als tweede eindigt'

Helmut Marko wil niet al te veel kwijt over het besluit van Max Verstappen om Sergio Pérez niet voorbij te laten gaan in de laatste ronde van de race. Pérez was woest over de boordradio, terwijl Verstappen aangaf zo zijn redenen te hebben voor zijn beslissing. Marko geeft aan dat het team van Red Bull Racing nu vooral kijkt naar de Grand Prix van Abu Dhabi. De adviseur stelt dat Verstappen zijn teamgenoot zal assisteren als dat nodig is.

Op het circuit van Interlagos reed Verstappen in de eindfase op verse softs achter zijn teamgenoot en hij mocht Pérez passeren om Leclerc en Fernando Alonso aan te vallen. Wanneer dat niet zou lukken, moest hij de positie teruggeven aan zijn teamgenoot. Dat deed de Nederlander niet en daar was Pérez furieus over. 'Dit laat zien wie hij echt is', zei de viervoudig racewinnaar over de boordradio. Christian Horner probeerde nog het brandje te blussen door zich te verontschuldigen tegenover Pérez.

Verstappen gaf zelf al aan dat hij in Abu Dhabi zijn teamgenoot zal helpen. Red Bull heeft na de race in Brazilië geprobeerd het brandje te blussen en dat lijkt gelukt te zijn. 'Max zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Sergio als tweede eindigt in het wereldkampioenschap', zegt Marko bij de Duitse tak van Sky Sports. 'Dat is ons doel voor de race in Abu Dhabi. Daar wil ik het bij houden. Alles wat er is gebeurd, hebben we besproken. We werken als een team.'

Marko: 'Race was daarna voorbij'

Voor Verstappen viel er weinig meer te halen tijdens de Grand Prix van Brazilië na een incident met Lewis Hamilton. De Nederlander had vleugelschade en een vijf seconden tijdstraf, maar door een late safety car werd hij dus enigszins gered. 'Die crash was in onze ogen een race-incident, maar uiteindelijk maakt dat toch niet meer uit. Na het incident was de race toch al voorbij voor ons. We waren ook gewoon opnieuw niet snel genoeg op de mediums', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws