Marko verwacht concurrentie uit onverwachte hoek: 'Over een enkele ronde denk ik dat hij dat zal zijn' Formule 1
Formule 1

Marko verwacht concurrentie uit onverwachte hoek: 'Over een enkele ronde denk ik dat hij dat zal zijn'

Marko verwacht concurrentie uit onverwachte hoek: 'Over een enkele ronde denk ik dat hij dat zal zijn'

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft alvast een lijstje samengesteld met de voornaamste concurrenten voor Max Verstappen tijdens het raceweekend in Jeddah. De Oostenrijker verwacht dat een andere wereldkampioen wel eens de grootste dreiging kan vormen tijdens de kwalificatie, terwijl voor de hoofdrace de concurrentie uit een hele andere hoek zal komen.

Het belooft een spannende kwalificatie te worden op het Jeddah Corniche Circuit op vrijdag. Tijdens de tweede vrije training, verreden onder vergelijkbare omstandigheden als waaronder de kwalificatie zal plaatsvinden, wisten namelijk zowel Fernando Alonso als George Russell een snellere tijd neer te zetten dan Verstappen. Daarnaast zat Ferrari-coureur Charles Leclerc ook dicht in de buurt van de tijd van de Nederlander. Marko heeft daarom alvast een lijstje gemaakt met wie er wel eens een bedreiging kan gaan vormen voor de drievoudig wereldkampioen.

'Over een enkele ronde denk ik dat het Alonso zal zijn', wijst de Red Bull-adviseur de voornaamste concurrent van Verstappen aan voor de kwalificatie op het Jeddah Corniche Circuit, tegenover Motorsport-Magazin. Al denkt Marko niet dat de Spanjaard in de race op zaterdag ook de strijd aan kan gaan met Verstappen.

De dreiging zal tijdens hoofdrace uit Italiaanse hoek komen, luidt het oordeel van de Oostenrijker. 'Waarschijnlijk Ferrari', antwoordt Marko als hij gevraagd wordt naar de grootste concurrent tijdens de hoofdrace, al houdt de Red Bull-adviseur wel een slag om de arm. 'Achter ons wisselt het constant.'

Marko verwacht geen herhaling van 2023

Vorig jaar wist Sergio Pérez er in Jeddah nog met de overwinning vandoor te gaan, nadat Verstappen, door zeldzame problemen aan de RB19, in Q2 tijdens de kwalificatie al werd uitgeschakeld. Marko denkt echter niet dat de Mexicaanse coureur zijn trucje zal kunnen herhalen dit jaar. 'Alles klopte vorig jaar bij Checo', blikt de Oostenrijker terug. 'We mogen niet vergeten dat Max vorig jaar problemen had.' Verstappen kreeg te maken met een kapotte aandrijfas, waardoor de Nederlander niet verder kwam dan P15. Marko verwacht niet dat Verstappen dit jaar de polepositie zomaar uit handen geeft.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de poleposition in Saoedi-Arabië? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws