Pérez baalt van kwalificatie: 'Tweede sector het grootste probleem' Formule 1
Formule 1

Pérez baalt van kwalificatie: 'Tweede sector het grootste probleem'

Pérez baalt van kwalificatie: 'Tweede sector het grootste probleem'

Sergio Pérez kon in tegenstelling tot teamgenoot Max Verstappen absoluut niet tevreden zijn met hoe zijn dag is verlopen. De Mexicaan kwam niet verder dan P4, en voelde zich niet comfortabel in zijn auto. Vooral de tweede sector zorgde voor de nodige problemen bij de Red Bull-coureur.

In gesprek met Viaplay liet hij dan ook weten niet blij te zijn met zijn vierde plaats. 'Het was niet genoeg. Ik voelde mij minder comfortabel in de auto dan in VT3. Ik verloor wat balans in de langzame delen. Het was onderstuur en overstuur, de balans was niet ideaal. Dat is balen. Hopelijk kunnen we snel zijn tijdens de race', zo is zijn blik al snel weer op wat komt gaat.

Tweede sector het probleem

Ook bij Sky Sports laat Pérez weten een moeizame kwalificatie te hebben gehad. 'Ik denk niet dat we een soepele kwalificatie hadden. We hadden zeker een slechte eerste run in Q3 waardoor we achter de feiten aanliepen. De tweede sector is zo gevoelig om te gaan glijden en we hebben niet het juiste gedaan om het daar voor elkaar te krijgen', zo stipt hij aan waar vandaag het probleem zat.

'Om het voor elkaar te krijgen in de tweede sector was het grootste probleem voor mij vandaag', zo herhaalt de Mexicaan om daarna vooruit te kijken naar de race van morgen, waarin hij nog genoeg mogelijkheden ziet. 'Vandaag ben ik erg teleurgesteld maar morgen is weer een nieuwe dag en alles kan gebeuren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws