Marko wilde Red Bull-coureurs daadwerkelijk naar coronakamp sturen in 2020 Formule 1
Formule 1

Marko wilde Red Bull-coureurs daadwerkelijk naar coronakamp sturen in 2020

Marko wilde Red Bull-coureurs daadwerkelijk naar coronakamp sturen in 2020

Helmut Marko's plan om zijn coureurs begin 2020 naar een zogeheten immuniteitskamp te brengen was serieus. Dat vertelt de adviseur van Red Bull Racing in gesprek met Car and Driver. Het plan was om de coureurs te besmetten met het coronavirus om het zo niet tijdens het seizoen op te lopen, maar dat idee werd geen werkelijkheid.

Begin 2020, toen de coronapandemie uitbrak, wilde Marko zijn coureurs naar een kamp brengen waar zij het coronavirus op konden lopen. De Oostenrijker wilde dat zij immuniteit zouden opbouwen tegen het virus, dat nog maar net was uitgebroken. Er was dan ook nog maar weinig bekend over de aard van de ziekte en wat het eventueel kon aanrichten.

Marko zegt dat hij echt van plan was om zijn coureurs naar zo'n kamp te sturen. 'Het was serieus. Artsen geloofden dat als je het eenmaal had, je het niet nog een keer zou kunnen krijgen. Het was toen nog niet bekend dat je het een tweede en een derde keer kon oplopen. En we hebben jonge en sterke mensen. Het is wat dat betreft net als de griep.'

Marko: 'Stel je voor dat Verstappen het vorig jaar had opgelopen'

De adviseur van Red Bull had voor ogen dat zijn coureurs door het kamp tijdens het seizoen niet ziek zouden worden. Hij vergelijkt het met de uitkomst van de titelstrijd van 2021. 'Stel je voor dat Max Verstappen het vorig jaar op het verkeerde moment had opgelopen. Zijn kansen op het kampioenschap zouden verdwenen zijn als hij een race of twee had moeten missen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws