Teamgenoten Verstappen experimenteerden om hem te verslaan: 'Dat kunnen ze niet' Max Verstappen
Max Verstappen

Teamgenoten Verstappen experimenteerden om hem te verslaan: 'Dat kunnen ze niet'

Teamgenoten Verstappen experimenteerden om hem te verslaan: 'Dat kunnen ze niet'

Helmut Marko denkt dat er niemand is die Max Verstappen kan verslaan. Ook de teamgenoten van de Nederlander zouden het niet makkelijk krijgen, stelt de topadviseur van Red Bull Racing in gesprek met Car and Driver. Aan hem de taak om dat tegen de andere Red Bull-coureurs te vertellen, maar dat vindt Marko niet wreed.

Marko ziet dat de teamgenoten van Verstappen op allerlei manieren erachter proberen (of probeerden) te komen hoe ze Verstappen kunnen verslaan. 'Ze vergelijken hun auto's met die van Verstappen: heb ik hetzelfde materiaal, hoe kan ik hem verslaan? Dat kunnen ze niet, dus proberen ze de afstelling van de auto te veranderen of hun rijstijl aan te passen.'

Meestal werpt dat zijn vruchten niet af, ziet de Oostenrijkse topman. Wel heeft hij begrip voor de acties. 'Natuurlijk kan zo'n iemand niet accepteren dat hij gewoon niet zo goed is als Verstappen. Op een gegeven moment moet je wel erkennen dat er iemand is die speciaal is en je hem gewoon niet kunt verslaan. Het is mijn taak om ze dat te laten begrijpen. Is dat wreed? Dat denk ik niet.'

Marko: 'Verstappen als teamgenoot is niet goed voor je F1-carrière'

Verstappen heeft in totaal vier teamgenoten gehad bij Red Bull: Daniel Ricciardo, Pierre Gasly, Alexander Albon en Sergio Pérez. Alleen Ricciardo en Pérez konden nog enigszins in de buurt komen van de tweevoudig wereldkampioen. Gasly en Albon vlogen er daarentegen allebei uit. 'Max als teamgenoot hebben is niet goed voor je carrière. Hij is heel bijzonder', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws