Marko ziet Vettel niet terugkeren in F1: 'Ook niet met een microfoon in zijn hand' Formule 1
Formule 1

Marko ziet Vettel niet terugkeren in F1: 'Ook niet met een microfoon in zijn hand'

Marko ziet Vettel niet terugkeren in F1: 'Ook niet met een microfoon in zijn hand'

Sebastian Vettel zal op geen enkele manier terugkeren in de Formule 1, denkt Helmut Marko. De viervoudig wereldkampioen neemt na dit weekend afscheid van de sport. Terwijl Lewis Hamilton wel vertrouwen heeft dat zijn voormalige concurrent ooit terugkeert, denkt Marko juist het tegenovergestelde.

'Hij was een geweldige persoonlijkheid, dat mag je niet onderschatten', vertelt de adviseur van Red Bull Racing bij de Nederlandse tak van Motorsport.com. Marko denkt wel dat Vettel nog altijd de kwaliteiten heeft om in de top mee te doen. 'Als hij gemotiveerd is, dan zou hij absoluut nog steeds een topcoureur zijn. Je moet het echter respecteren als iemand andere intenties of een andere houding heeft, maar ook als diegene iets anders wil doen in het leven.'

Hamilton tipte Vettel voor een terugkeer, maar Marko ziet het niet gebeuren. Ook niet als presentator of commentator. 'Ik denk niet dat hij terug gaat komen en ik denk ook niet dat we hem hier met een microfoon in zijn hand gaan zien. Dat denk ik eerlijk gezegd niet.' Wel is Vettel geschikt voor een managementrol, denkt de Oostenrijker. 'Misschien bij Ferrari, waar momenteel veel speculatie over is. Het is echter te moeilijk om zonder enige training meteen zo'n belangrijke baan op je te nemen.'

Lawson maakt indruk op Marko

Marko gaat ook nog in op de vrije training die Liam Lawson namens Red Bull reed in Abu Dhabi. De Grazer was onder de indruk van de Nieuw-Zeelander. 'Lawson had de missie om niks verkeerd te doen, want dit is de auto van Max. Hij heeft het solide gedaan, zonder onzekerheid en met wat reserve. Het was dus een indrukwekkend optreden', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws