Masi bevestigt aanpassingen aan COTA en Qatar Formule 1
Formule 1

Masi bevestigt aanpassingen aan COTA en Qatar

Masi bevestigt aanpassingen aan COTA en Qatar

Het Circuit of the Americas wordt in de week voorafgaand aan de Grand Prix van Amerika onder handen genomen om de problemen aan de baan aan te passen. Tijdens de MotoGP-race eerder deze maand klaagden veel coureurs over hobbels. Die worden aangepast, zo laat Formule 1-wedstrijdleider Michael Masi weten aan RaceFans.

Veel MotoGP-coureurs uitten hun onvrede over de hobbels op het wegdek tussen bocht 11 en 12. Is dit volgend jaar nog zo, dan boycot de MotoGP het Circuit of the Americas. Masi heeft contact gehad met de FIM, de organisator van de MotoGP om de onvrede te begrijpen.

Door de coronapandemie deed de Formule 1 in 2019 voor het laatst Austin aan. Daarna is het asfalt op sommige plekken aangepast, maar niet overal. Daardoor zijn de hobbels ontstaan, zo legt Masi uit. 'Tony Cotman, één van de FIA-inspecteurs die eerder racedirecteur was in de IndyCar, was van de week al in Austin om een rapport te maken. Het circuit gaat wat aanpassingen doen om tegemoet te komen aan de klachten.'

Ook heeft Masi wat te melden over het circuit in Qatar. Daar wordt normaliter enkel in de MotoGP geraced, maar er moet het één en ander veranderd worden om de baan ook gereed te maken voor de Formule 1. 'Ze gaan de pitlane compleet veranderen', zegt Masi. 'Was de pitingang voor motoren was, wordt nu helemaal anders. Dat werk is al bijna afgerond trouwens.'Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws