Mercedes blij met progressie: 'Alleen in Zandvoort echt verslagen door Red Bull' Formule 1
Formule 1

Mercedes blij met progressie: 'Alleen in Zandvoort echt verslagen door Red Bull'

Mercedes blij met progressie: 'Alleen in Zandvoort echt verslagen door Red Bull'

Mercedes is best tevreden met waar het op het moment staat ten opzichte van Red Bull Racing. Sinds de zomerstop is het team slechts één keer echt verslagen door haar concurrent en dat was in Zandvoort, zo stelt technisch directeur James Allison.

Valtteri Bottas won de Grand Prix van Turkije in een weekend waarin Mercedes duidelijk de bovenliggende partij was ten opzichte van Red Bull. Volgens Allison omdat de banden perfect werkten op Istanbul Park. De W12-bolide is echter al sinds de zomerstop erg goed. 'In Silverstone (vlak voor de zomerstop, red.) hebben we een uitstekend upgradepakket aangebracht op de auto', zegt hij tegen Motorsport.com. 'Het heeft ons seizoen zogezegd iets vrolijker gemaakt', vervolgt Allison ietwat cryptisch.

Muntgooien in plaats van garantie

In de races daarna was Mercedes veel competitiever dan voor de winterstop. 'We werden alleen volledig verslagen in Zandvoort.' Op andere circuit was het wat spannender, maar niet altijd. 'In Sochi en Istanbul waren we echt goed en op Monza ook.'

Ondanks de positieve woorden is Allison wel van mening dat het gat met Red Bull erg klein is. 'Op de meeste plekken waar we snel waren, was het ook een soort muntwerpen wie de snelste was en niet echt een garantie. We zitten in ieder geval in een gevecht.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws