Wolff over mogelijk verlies van wereldtitel: 'Niet het einde van de wereld' Formule 1
Formule 1

Wolff over mogelijk verlies van wereldtitel: 'Niet het einde van de wereld'

Wolff over mogelijk verlies van wereldtitel: 'Niet het einde van de wereld'

Toto Wolff zou het niet het einde van de wereld vinden, mocht Mercedes dit jaar de titel niet binnenslepen. Het is erg spannend tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton en de strijd tussen de twee lijkt pas bij de laatste Grand Prix tot ontbranding te zullen komen. Mocht het misgaan, zou Wolff daar vrede mee hebben.

Wolff erkent dat het seizoen van 2021 erg spannend is en dat hij daar stiekem wel van kan genieten. 'Kijk, als je me aan het begin van het seizoen had verteld dat het zo spannend zou gaan worden, had ik daar voor getekend. Het feit dat deze strijd pas in de laatste twee races zal worden beslist, zegt alles over hoe dicht we als concurrenten bij elkaar liggen', aldus de teambaas, geciteerd door Motorsport-Total.

Regelgeving zat Mercedes niet mee

Wolff stelt dat vooral het begin van het seizoen tegenzat voor Mercedes. 'We lagen op veel fronten gewoon achter aan het begin van het jaar, we waren simpelweg niet goed genoeg. De nieuwe regels die werden geïntroduceerd (een andere vloer en bargeboards, red.) waren ook niet in ons voordeel. Toch gingen we door en hebben we uiteindelijk een hoop punten goedgemaakt.'

Mocht Mercedes dit jaar geen wereldkampioen worden, is dat geen ramp, zegt Wolff. 'Misschien slapen we er een paar nachten niet van, maar dat is het dan ook wel. Het zou vervelend zijn, maar niet meer dan dat. We zullen er goed mee omgaan want het is niet het einde van de wereld. We zullen volgend jaar sterker dan ooit terugkeren van een winterstop, dat weet ik zeker', stelt de Oostenrijker, die tegelijkertijd weigert om de titelstrijd met Verstappen op te geven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws