McLaren gebruikt oude vloeren voor reparatie auto Norris: 'Het telt wel op' Formule 1
Formule 1

McLaren gebruikt oude vloeren voor reparatie auto Norris: 'Het telt wel op'

McLaren gebruikt oude vloeren voor reparatie auto Norris: 'Het telt wel op'

In ronde 64 van de Grand Prix van Oostenrijk maakten regerend wereldkampioen Max Verstappen en McLaren-coureur Lando Norris contact met elkaar. De twee streden al enige tijd om de eerste plaats, maar voor geen van beiden was die weggelegd. Norris moest de strijd bekopen met een uitvalbeurt, Verstappen eindigde als vijfde. `Met de thuisrace van het McLaren-team in Silverstone op komst, zat de renstal met de handen in het haar over hoe de auto tijdig gerepareerd kon worden.

Na afloop van de race verscheen Norris ziedend voor de camera's van de internationale pers. Niet alleen Verstappen kreeg het te verduren tijdens het relaas van de Brit. Volgens de McLaren-coureur was zijn auto 'verwoest' en konden 'de beste onderdelen die nodig zijn voor Silverstone zo de prullenbak in'. Gelukkig mankeert het de Britse renstal niet aan creativiteit en zijn oude onderdelen gebruikt bij de reparatie van de auto.

Oude vloeren

De race op het circuit van Silverstone is de laatste van de beruchte triple-header. Gedurende drie opeenvolgende weekenden moet er geracet worden. Met slechts enkele dagen tussen de races, vergt de driestopper een vlekkeloze voorbereiding van de teams. 'We wisten dat met drie opeenvolgende races er makkelijk iets fout kon gaan en we makkelijk veel schade zouden kunnen oplopen', vertelt Norris aan Motorsport.com.

Met name het beschadigen van de vloer van de auto lag in de lijn der verwachtingen. 'Het is niet moeilijk om de vloer te beschadigen', zegt Norris. 'Je kan simpelweg over een kerb gaan en de vloer al beschadigen.' Het team had dan ook al een paar oudere vloeren paraat staan. 'We hebben een paar extra vloeren die eerder beschadigd zijn geweest gerepareerd. Het team heeft zeker willen weten dat we genoeg vloeren hadden voor het aankomende weekend.'

Het repareren van schade aan de MCL38 kost natuurlijk wel geld. Met het oog op het budgetplafond kan dit later in het seizoen zorgen voor minder investeringen in de auto. 'Een sidepod, remleidingen, het telt allemaal wel op. Het incident in Oostenrijk heeft er volgens de Brit dan ook voor gezorgd dat het team 'er niet perfect bij zit'. 'Je probeert altijd de grenzen te verleggen van alles dat er naast het racen ook nog bij komt kijken. Elk klein beetje geld telt mee. Het is dus balen, maar het team heeft een geweldige prestatie geleverd door alles in orde te maken voor de race in Silverstone', sluit Norris af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws