Bottas verklaart slechtere prestaties Alfa Romeo: 'Anderen hadden meer updates' Formule 1
Formule 1

Bottas verklaart slechtere prestaties Alfa Romeo: 'Anderen hadden meer updates'

Bottas verklaart slechtere prestaties Alfa Romeo: 'Anderen hadden meer updates'

Begin dit jaar zag het er goed uit voor het team van Alfa Romeo. De renstal behaalde in de eerste negen races 51 punten. In de afgelopen acht races was dat er echter maar één. Valtteri Bottas denkt te snappen waar het verschil vandaan komt.

'Ik denk dat de rivalen, zoals McLaren en Alpine, meer hebben ontwikkeld dan wij', zo begint de Fin, geciteerd door RaceFans. 'Ook hebben ze denk ik meer constante upgrades gehad dan wij', vervolgt Bottas. Hij geeft toe dat er voor Alfa Romeo nog wel updates aankomen, maar dat die niet een gigantisch verschil zullen maken. 'Er moeten nog wat dingen komen, ik denk waarschijnlijk in Austin of Japan, maar ik denk dat dat het min of meer zal zijn.'

'Eén van onze zwaktes is rechtelijnsnelheid'

Bottas geeft ook nog een andere reden van de mindere prestaties van zijn team. 'Ik denk dat we aan het begin van het jaar één van de weinige teams waren die aan de juiste gewichtslimieten zaten', zo vertelt hij. 'Ik denk dat veel teams toen een te zware wagen hadden, maar omdat ze nu zijn gedaald, heeft dat misschien ook effect gehad', legt de Fin uit. 'We weten dat één van onze zwakke punten de snelheid op de rechte lijn is, wat een hoge prioriteit heeft bij het team voor de toekomst', gaat de Alfa Romeo-coureur verder. 'Daar zijn we ons zeker van bewust.'

Alfa Romeo staat momenteel zesde in het kampioenschap. Het team heeft een redelijk comfortabele voorsprong van achttien punten op het team van Haas. Echter is naar voren kijken wel moeilijk. Op de vijfde positie staat namelijk McLaren met een voorsprong van 55 punten. Voor nu gaat het dus nog even om het brengen van updates, maar ten opzichte van vorig jaar heeft het team wel een goede stap gezet. Toen stond Alfa Romeo uiteindelijk negende met dertien punten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws