Norris uit kritiek: 'Alpine heeft meer fouten gemaakt dan wij' Formule 1
Formule 1

Norris uit kritiek: 'Alpine heeft meer fouten gemaakt dan wij'

Norris uit kritiek: 'Alpine heeft meer fouten gemaakt dan wij'

Het gevecht om de vierde plek in het kampioenschap ging vorig jaar al tussen de teams van Alpine en McLaren. Toen had McLaren uiteindelijk de overhand, maar het lijkt erop dat de Franse renstal nu het team is met de betere auto. Door meerdere succesvolle updates en consistente prestaties van rijders Esteban Ocon en Fernando Alonso, staat Alpine nu vierde in het klassement van de constructeurs. Ze hebben 24 punten voorsprong op McLaren, maar Lando Norris vindt toch dat ze meer fouten hebben gemaakt dan de Britse renstal.

De consistente resultaten van Alpine met beide coureurs in de punten is waarschijnlijk niemand ontgaan. De renstal met het hoofdkwartier in Enstone heeft vijf races op een rij punten gescoord, waardoor ze nu hoger in het klassement staan dan hun rivalen van McLaren. Door een vrij harde aanpak van de auto, die werd uitgerust met verschillende upgrades, is Alpine een ware tegenstander geworden. 'Alpine is ons voorgebleven vanaf vrijwel het begin van het seizoen', geeft Norris toe bij de media op de persdag voorafgaand aan het raceweekend in Monza.

'In misschien drie of vier races waren we sneller dan hen, maar over het algemeen heeft Alpine de betere auto', gaat de jonge Brit verder. Terwijl dit goed is voor de Franse renstal, bekijkt Norris het van een andere kant. 'Het is best wel slecht voor hen dat ze dan nu pas boven ons staan in het kampioenschap', zegt de McLaren-rijder. 'Eigenlijk hebben wij het dus heel goed gedaan en zij best wel slecht.' Hiermee bedoelt Norris dat, met de betere auto die Alpine heeft, ze veel eerder boven McLaren moesten staan in het klassement.

'Als je kijkt naar de marges in de kwalificatie, en soms hun racepace met die van ons vergelijkt, dan hebben ze wel degelijk een goede auto', vervolgt de 21-jarige. 'Alpine heeft meer fouten gemaakt dan wij, en ze hadden problemen met de auto.' Hierbij gaf Norris het voorbeeld van Alonso zijn kwalificatie in Australië, waarbij hij op de eerste startrij kon starten, maar een probleem met de bolide gooide roet in het eten. Hierdoor kon Alpine niet de punten halen die ze wilden halen.

Befaamde Monza één-twee finish van McLaren: 'We zijn niet zo competitief als vorig jaar'

Het is overduidelijk dat McLaren goede herinneringen aan Monza heeft. Met één-twee finish van vorig jaar bezorgden Norris en teamgenoot Daniel Ricciardo voor het eerst in tijden weer een overwinning en een dubbelpodium aan de Britse renstal. 'Over het algemeen zijn we niet zo competitief als vorig jaar', zegt Norris. 'Ik denk dat er ook meer competitie is.' Meerdere teams zijn aanzienlijk verbeterd ten opzichte van het voorgaande seizoen, waaronder Alpine. 'We blijven het hoe dan ook proberen en we zullen alles geven', aldus Norris.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws