Medland: 'Met deze vorm kan Perez een factor worden in de titelstrijd' Formule 1
Formule 1

Medland: 'Met deze vorm kan Perez een factor worden in de titelstrijd'

Medland: 'Met deze vorm kan Perez een factor worden in de titelstrijd'

Sergio Perez kan een belangrijke factor worden in de strijd om de wereldtitel, denkt Chris Medland. Door zijn overwinning in de Grand Prix van Azerbeidzjan liep de Mexicaan een behoorlijk stuk in op Max Verstappen en Lewis Hamilton. De race liet volgens Medland zien dat het titelgevecht niet per se tussen alleen die twee mannen hoeft plaats te vinden.

Natuurlijk was het niet te voorspellen dat zowel Verstappen als Hamilton buiten de punten zouden belanden. Daardoor bleef het kampioenschapsbeeld nagenoeg hetzelfde, maar daarachter veranderde een hoop. Door zijn overwinning staat Perez nu 36 punten achter Verstappen. Dat is een hoop, maar slechts een kwart van de races is pas verreden.

Volgens Medland is de mogelijkheid er dat de voormalig Racing Point-coureur mee gaat doen in de titelstrijd. 'De race in Baku heeft laten zien hoe snel zo'n swing kan gebeuren', schrijft de journalist op de website van Formula 1. 'Vooral te midden van deze intense titelstrijd. Als Perez zijn recente vorm kan doorzetten, kan hij een factor worden in de komende races.'

Geluk en ongeluk voor Red Bull

Perez reed het grootste deel van de Grand Prix van Azerbeidzjan op de tweede plaats achter Verstappen. De overwinning kwam pas in beeld toen de Nederlander uitviel vanwege een klapband. 'De winst van Sergio kwam na een immens indrukwekkende rit', beschrijft Medland. 'Hij leek in staat te zijn om puur op tempo te kunnen winnen. Ik moet alleen toegeven dat hij tweede zou zijn geworden als Verstappen geen pech had of Hamilton geen remfout had gemaakt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws