AMuS analyseert: 'Red Bull maakte het zichzelf moeilijk' Formule 1
Formule 1

AMuS analyseert: 'Red Bull maakte het zichzelf moeilijk'

AMuS analyseert: 'Red Bull maakte het zichzelf moeilijk'

Red Bull Racing heeft het in Azerbeidzjan een stuk beter kunnen doen, zo oordeelt het Duitse Auto, Motor und Sport in een analyse over de fouten die gemaakt worden bij de Oostenrijkse renstal en bij Mercedes. Zo zijn er foutjes gemaakt tijdens de kwalificatie in Baku, en was er een trage pitstop bij Sergio Perez.

Hoewel Red Bull naar huis ging met 25 WK-punten, had het Grand Prix-weekend op het stratencircuit van Baku er een stuk beter uit kunnen zien. 'Red Bull maakte het zichzelf moeilijk', oordeelt F1-journalist Michael Schmidt. 'Kwalificeren als derde en zesde weerspiegelde hun superioriteit niet.'

Op een stratencircuit moet namelijk rekening gehouden worden met het onderbreken van de sessie, wat ook in 2021 in Azerbeidzjan gebeurde. 'Hier moet je altijd letten op de rode vlaggen, je moet alles gooien op je eerste kwalificatie-run.' Max Verstappen probeerde in een tweede run nog te verbeteren, maar een rode vlag gooide deze kans weg.

Was de trage pitstop van Perez gepland?

De trage pitstop bij de Mexicaan, een tijd van 4.3 seconde, was ook een van de fouten die onderstreept wordt door Schmidt. Hier zat echter misschien nog een strategische call achter volgens de journalist. 'Misschien moest dat wel bij het team, anders was Perez misschien wel voor Verstappen gekomen op het asfalt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws